Πλημμύρισε πάλι, για τέταρτη συνεχόμενη Πέμπτη, το κέντρο της Αθήνας από χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν τον αγώνα τους και στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ενάντια στην παράκαμψη του αρ. 16 και στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Στο πλευρό των φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια στάθηκε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, καθώς και η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, που είχαν προκηρύξει και στάση εργασίας 11 το πρωί με 2 το μεσημέρι για να διευκολύνουν τη συμμετοχή των καθηγητών και των δασκάλων.
Η ατμόσφαιρα δονήθηκε πάλι από τον νεανικό παλμό των συνθημάτων, από τα οποία με περισσή ένταση φοιτητές και μαθητές φώναζαν: «Πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές, δεν είναι πελάτες οι φοιτητές» και «δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές (οι μαθητές), παλεύουν για δημόσιες και δωρεάν σπουδές».

Στο συλλαλητήριο πήρε μέρος η Φοιτητική Πορεία και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος με ξεχωριστό, μαζικό και μαχητικό μπλοκ, με συνθήματα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για δημόσια δωρεάν παιδεία, ενάντια στην κρατική καταστολή, για υπεράσπιση του ασύλου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το