Νέος παροξυσμός επιθετικότητας και βαρβαρότητας. Νέος κύκλος αίματος και καταστροφής. Το πάνοπλο ισραηλινό κράτος με αλλεπάλληλες, σφοδρές επιδρομές σαρώνει τη Λωρίδα της Γάζας από αέρα και στεριά. Σκορπίζει τον τρόμο και τη βία, δολοφονεί, καταστρέφει, ξεσπιτώνει. Υποδομές κοινής ωφέλειας, δίκτυα υδροδότησης και γραμμές διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, δημόσια κτίρια και σπίτια, σχολεία και πανεπιστήμια, εργοστάσια και χωράφια, οι ελάχιστες υγειονομικές υποδομές που υπάρχουν, στάδια και τζαμιά βομβαρδίζονται. Αυτοί είναι οι περίφημοι «νόμιμοι στόχοι» του επιδρομέα. Οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας πρέπει να μείνουν χωρίς ηλεκτρισμό, νερό, φάρμακα, τρόφιμα, στοιχειώδη περίθαλψη και αγαθά. Ο θάνατος και η καταστροφή απλώνονται, και πάλι, με εφιαλτικό τρόπο.

Ισοπεδώνεται, επίσης, και το κτίριο που φιλοξενούσε τις εγκαταστάσεις του πρακτορείου «Associated Press» και του αραβικού δικτύου «Al Jazeera». Ο στόχος σαφής, το μήνυμα απειλητικό. Κάθε χαραμάδα ενημέρωσης πρέπει να κλείσει. Η θηριωδία δεν πρέπει να καταγράφεται. Τα εγκλήματα πολέμου δεν πρέπει να αποκαλύπτονται. Ένα βαρύ πέπλο σιωπής πρέπει να τα σκεπάσει. Η θηριώδης προπαγάνδα του κράτους-τρομοκράτη πρέπει να κατισχύσει. Το δίκιο του παλαιστινιακού λαού πρέπει να αφανιστεί. Πάγια τακτική όλων των επιδρομέων, όλων των δολοφόνων των λαών.

Στόχος της ισραηλινής πολεμικής μηχανής δεν είναι η «καταστροφή των υποδομών της τρομοκρατίας», όπως διατείνονται -προκλητικά- οι απανταχού σιωνιστές και όλο το μαύρο παγκόσμιο στρατόπεδο που συντάσσεται μαζί τους. Στόχος της είναι οι υποδομές της παλαιστινιακής κοινωνίας, το γονάτισμα και η υποταγή του παλαιστινιακού λαού, η ολοκληρωτική κατίσχυση του κράτους-δολοφόνου, η ακύρωση οποιασδήποτε δυνατότητας και προοπτικής οι Παλαιστίνιοι να ζουν στη γη τους ελεύθεροι, να αποκτήσουν το δικό τους κυρίαρχο, ανεξάρτητο κράτος. Πρόκειται για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Η απόλυτη βαρβαρότητα Αυτό είναι το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα»

Από την επομένη της 14ης Μαΐου του 1948, όταν οι σιωνιστές ανακήρυξαν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, η «Νάκμπα» (η «Καταστροφή») είναι συνεχής και κλιμακούμενη. Το 1947 οι εβραίοι κατείχαν μόλις το 6% της συνολικής γης. Από το 1948 μέχρι σήμερα, επί 73 ολόκληρα χρόνια, με πολέμους και συνεχείς επιδρομές, με βομβαρδισμούς παλαιστινιακών στρατοπέδων προσφύγων, με αλλεπάλληλες εισβολές και ισοπέδωση παλαιστινιακών χωριών, με κατάκτηση εδαφών και εποικισμούς, με μαζικές δολοφονίες, φυλακίσεις και εκτοπισμούς συντελείται το ξερίζωμα και η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Τώρα, τα παλαιστινιακά εδάφη αποτελούν μόλις το 12% της χώρας που υπήρχε το 1947. Το Ισραήλ κρατάει με τη δύναμη των όπλων -σε καθεστώς αποκλεισμού από αέρα, στεριά και θάλασσα- σχεδόν δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους στοιβαγμένους στη Λωρίδα της Γάζας, σε μία έκταση μήκους 41 χλμ. και πλάτους 6 έως 10 χλμ., έχοντάς τους καταδικάσει στην ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση, επιχειρώντας εναντίον τους μαζικές δολοφονίες, φυλακίσεις και προγραφές. Μια πελώρια φυλακή!
Και η Δυτική Όχθη, κατακερματισμένη μετά τις συμφωνίες του Όσλο σε διάφορες περιοχές-κουκίδες που περικλείονται από «ισραηλινά εδάφη» και συρρικνώνονται συνεχώς από οικισμούς εβραίων εποίκων που φυτρώνουν παντού, θεωρητικά είναι με παλαιστινιακή αυτοδιοίκηση αλλά στην πραγματικότητα τελεί υπό σκληρή ισραηλινή κατοχή. Με το πελώριο ισραηλινό τείχος των εκατοντάδων χιλιομέτρων να έχει μετατρέψει τις παλαιστινιακές πόλεις και χωριά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και το παλαιστινιακό «κράτος» σε νησίδες ασύνδετης γης.

Πρόσφατη κίνηση επιβολής ισχύος η μετατροπή της Ιερουσαλήμ σε πρωτεύουσα του Ισραήλ, με την πλήρη και απροκάλυπτη υποστήριξη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Και στη βίαια προσαρτημένη και κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ (η οποία για τους Παλαιστίνιους είναι σύμβολο ιερό και μελλοντική πρωτεύουσα του κράτους τους) οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν συνεχείς προκλήσεις από οργανωμένες ομάδες ισραηλινών ακροδεξιών μαζί με τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς και τη βαθμιαία και εντεινόμενη υλοποίηση του σχεδίου εθνοκάθαρσης εναντίον τους. Όσο για τα εκατομμύρια των εκτοπισμένων από τις πατρογονικές εστίες (πάνω από το μισό του συνόλου του παλαιστινιακού λαού) δικαίωμα επιστροφής δεν υπάρχει…

Αυτή η διαρκής και κλιμακούμενη θηριωδία επιχειρείται να νομιμοποιηθεί πίσω από την προπαγάνδα περί «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»!! «Δικαίωμα στην αυτοάμυνα» είναι η αρπαγή και κατοχή της παλαιστινιακής γης, οι συνεχείς εισβολές, οι εκτεταμένες καταστροφές, ο θάνατος, η απόλυτη βαρβαρότητα. Όπως δήλωσε ο Άβι Ντίχτερ, υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος Λικούντ και πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων και Άμυνας του Κοινοβουλίου, «Έχουμε σφαίρες για όλους τους Παλαιστίνιους»!!! Και ο Νετανιάχου διαμηνύει πως οι επιθέσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν με «πλήρη δύναμη»! Με τον παλαιστινιακό λαό να αγωνίζεται, όλα αυτά τα χρόνια, με τα κορμιά του, με σφενδόνες και πέτρες, με αυτοσχέδιες ρουκέτες εναντίον μιας υπερσύγχρονης τρομερής πολεμικής μηχανής.

Ενεργητική συμπαράταξη με το κράτος-δολοφόνο

Για το «δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται και να προστατεύει τη ζωή των πολιτών του» μιλάει, για άλλη μια φορά, ο Λευκός Οίκος. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση Μπάιντεν εγκρίνει νέα πώληση -προς το Ισραήλ- οπλικών συστημάτων για πυραυλικά συστήματα ακριβείας, αυτά που καταφέρουν τα εγκληματικά πλήγματα στην πολύπαθη παλαιστινιακή γη, ύψους άνω των 735 εκατομμυρίων δολαρίων! Και οι ΗΠΑ θέτουν το ένα βέτο μετά το άλλο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εμποδίζοντας την έκδοση ανακοίνωσης για όσα τρομερά διαδραματίζονται.

Ο πλανητικός τρομοκράτης δεν μπορεί παρά να πηγαίνει χέρι-χέρι με τη μικρογραφία του, το κράτος-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής, που αποτελεί τοπικό μοχλό, διαχρονικό θερμό σύμμαχο και στυλοβάτη της πολιτικής του. Από κοντά και οι ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, η «πολιτισμένη και δημοκρατική Ευρώπη», ψελλίζουν και συνιστούν «εκατέρωθεν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση», αναγνωρίζοντας και αυτές το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» του Ισραήλ και εστιάζοντας την «ανησυχία» τους στις «ρουκέτες της Χαμάς», παρέχοντας δηλαδή πλήρη στήριξη στην ισραηλινή θηριωδία! Η υποκρισία στο μέγιστο βαθμό. Πώς να μην ευχαριστήσει ο Νετανιάχου και ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γερμανίας και λοιπών «δημοκρατικών χωρών» για την «πλήρη στήριξή» τους…

Και στη χώρα μας, ακόμη και αυτή η πρώην υποκριτική γραμμή των «ίσων αποστάσεων» εγκαταλείπεται. Η κυβέρνηση ΝΔ δεν εξισώνει πια το θύτη με το θύμα. Συμπαρατάσσεται ενεργητικά με το κράτος-δολοφόνο. Η εκτίναξη της αμερικανοδουλείας τα τελευταία χρόνια και η συγκρότηση των περιβόητων τριμερών και πολυμερών αξόνων και σχημάτων καθ’ υπόδειξη των ΗΠΑ, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν και ΝΔ τώρα, επιβάλλει ταύτιση με το «συμμαχικό» κράτος του Ισραήλ.

Η κατάπτυστη δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ «Καταδίκασα με τον πιο καθαρό τρόπο την εκτόξευση χιλιάδων ρουκετών από τη Χαμάς κατά του Ισραήλ. Είναι ενέργεια απολύτως και καθολικά καταδικαστέα. Δήλωσα, επίσης, ότι το Ισραήλ, όπως και κάθε χώρα του κόσμου, έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα» δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τους στόχους της επίσκεψής του στο Ισραήλ. Σαν τυπικό ενεργούμενο των ΗΠΑ, πήγε να διεκπεραιώσει τις εντολές τους. Όσο για την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής του 2015 για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους έχει προ πολλού πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Και βεβαίως η φιλοϊσραηλινή προπαγάνδα, η εξοργιστική υποβάθμιση και αποσιώπηση των εγκλημάτων κατά του παλαιστινιακού λαού, η εμμονική προβολή των ρουκετών της Χαμάς κυριαρχούν στα πλήρως ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ.

Η έντονη καταδίκη της νέας φασιστικής επίθεσης του Ισραήλ και η απεριόριστη αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, που μάχεται με εκπληκτικό ηρωισμό -με έναν υποτυπώδη εξοπλισμό- απέναντι σε ένα σιδερόφρακτο-πανίσχυρο κράτος πρέπει να εκφραστεί με όλους τους δυνατούς τρόπους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το