Το Μ-Λ ΚΚΕ παίρνει μέρος στη μάχη των εκλογών της 25ης Ιουνίου, όπως έδωσε και την αντίστοιχη της 21ης Μαΐου, κινητοποιώντας πλατιά τις δυνάμεις του σε όλη τη χώρα. Δεν τρέφουμε την παραμικρή αυταπάτη για τις εκλογές, καθώς γνωρίζουμε καλά πως, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμά τους, ο λαός είναι εκείνος που θα καλεστεί να πληρώσει τον λογαριασμό της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από τους ξένους και ντόπιους δυνάστες και την οποία έχουν δεσμευτεί πως θα εφαρμόσουν τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Κατεβαίνουμε στις εκλογές για να δυναμώσει και να ενισχυθεί η φωνή του Μ-Λ ΚΚΕ, για να ακουστεί πλατιά το αγωνιστικό του μήνυμα.

Ζητάμε την ψήφο της νεολαίας, των εργαζομένων και του λαού με πίστη και αποφασιστικότητα, γιατί το Μ-Λ ΚΚΕ είναι κόμμα με βαθιές ρίζες στο εργατικό, λαϊκό και κομμουνιστικό κίνημα της πατρίδας μας. Στο ΣΕΚΕ και τα πρώτα βήματα του εργατικού κινήματος της Ελλάδας. Στις φυλακές και τις εξορίες των κομμουνιστών στην Κέρκυρα και την Ακροναυπλία. Στην εποποιία του εαμοελασίτικου αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης. Στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

Στις φυλακές και τις εξορίες της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Στην αντιφασιστική-αντιδικτατορική πάλη και την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στους αγώνες της μεταπολίτευσης. Στις κινητοποιήσεις του λαού μας ενάντια στα μνημόνια.

Το Μ-Λ ΚΚΕ είναι καρπός του θυελλώδη αντιρεβιζιονιστικού αγώνα στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενάντια στην προσπάθεια επιβολής στο κομμουνιστικό κίνημα του αναθεωρητικού αντεπαναστατικού ρεύματος που εισήγαγε το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ τον Φλεβάρη του 1956. Η αντιπαράθεση στο ρεβιζιονισμό στο στρατόπεδο εξορίας του Άη Στράτη και στις σοσιαλιστικές δημοκρατίες από τους πολιτικούς πρόσφυγες έθεσαν τα θεμέλια για την έκδοση του περιοδικού «Αναγέννηση» τον Οκτώβρη του 1964 και τη δημιουργία του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας. Το Μ-Λ ΚΚΕ είναι κομμάτι του ελληνικού και παγκόσμιου μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος, που σήκωσε τη σημαία της πάλης ενάντια στην καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ και την Κίνα, που κράτησε ζωντανές τις επαναστατικές αρχές του μαρξισμού-λενινισμού.

Υπερασπιζόμαστε (γιατί αποτελούμε κομμάτι της) την επαναστατική ιστορία του ηρωικού ΚΚΕ, καθώς και την αντίστοιχη του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος και στεκόμαστε σθεναρά απέναντι στην προσπάθεια αναθεώρησής της από την ηγεσία του σημερινού ΚΚΕ. Το κόμμα που γέννησε Μαλτέζους, Ηλέκτρες και Μπελογιάννηδες, που οργάνωσε και στάθηκε μπροστάρης στον αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία ενάντια στους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, είναι αποτέλεσμα της σωστής εφαρμογής της επαναστατικής γραμμής της Τρίτης Διεθνούς και του προσανατολισμού του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος.

Υπερασπιζόμαστε την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και την Κίνα, υπό την καθοδήγηση του ΚΚΣΕ και του ΚΚ Κίνας με ηγέτες τους Λένιν-Στάλιν-Μάο. Τασσόμαστε σταθερά και αταλάντευτα απέναντι στις επιθέσεις στο σοσιαλισμό από το ρεβιζιονισμό και την αντίδραση. Η Κομμούνα του Παρισιού, η Οκτωβριανή Επανάσταση, η Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση στην Κίνα, οι αγώνες των λαών ενάντια στην ιμπεριαλιστική υποδούλωση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα φωτίζουν τους σημερινούς μας αγώνες, αποτελούν φάρο ελπίδας για την εργατική τάξη και τους λαούς όλου του κόσμου.

Το Μ-Λ ΚΚΕ αξιοποιεί τη θετική εμπειρία και την επαναστατική κατεύθυνση του κομμουνιστικού και του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος, μακριά από μια στείρα υπεράσπιση του παρελθόντος γενικά. Στεκόμαστε κριτικά απέναντι στα λάθη και τις αδυναμίες που εκδηλώθηκαν στην πολύχρονη ιστορία του κινήματός μας, αναδεικνύοντας, όμως, τη μεγάλη θετική του συνεισφορά στον αγώνα του λαού μας για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό.

Το Μ-Λ ΚΚΕ είναι καρπός ενότητας μαρξιστικών-λενινιστικών κομμάτων και προβάλλει σταθερά εδώ και 35 χρόνια την ανάγκη ενότητας των μαρξιστών-λενινιστών. Κόντρα στο διαλυτισμό, τη διάσπαση και τον κατακερματισμό, υποστηρίζουμε τη συσπείρωση όλων των πραγματικών κομμουνιστών, οργανωμένων και ανένταχτων, σε ένα ενιαίο κόμμα πάνω σε μια αγωνιστική-επαναστατική κατεύθυνση. Παλεύουμε για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος και την ανασύσταση του κόμματος της εργατικής τάξης, ενός γνήσιου, συνεπούς και επαναστατικού μαρξιστικού-λενινιστικού ΚΚΕ.

Απέναντι στις νεφελώδεις και αόριστες θεωρίες της συγκρότησης του κόμματος «από τα κάτω» που αποθεώνουν το αυθόρμητο, το Μ-Λ ΚΚΕ παλεύει για να πάρουν σάρκα και οστά οι συνειδητές προσπάθειες των κομμουνιστών για τη συνένωσή τους.

Το Μ-Λ ΚΚΕ δίνει όλα τα χρόνια της ύπαρξής του το «παρών» σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση του λαού μας. Την περίοδο της πανδημίας κάλεσε ανοιχτά σε διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, κόντρα στο κλίμα της συναίνεσης στα αντιδημοκρατικά και αυταρχικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ. Βρεθήκαμε στους αγώνες της νεολαίας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, στο μεγάλο αντιφασιστικό κίνημα που απαίτησε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, στους αγώνες των υγειονομικών για την υπεράσπιση και ενίσχυση του ΕΣΥ, στους αγώνες των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση, στα αγροτικά μπλόκα, στις παλλαϊκές κινητοποιήσεις για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας και της ανεργίας. Ενάντια στην πολιτική των απολύσεων, των πλειστηριασμών και της κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Ενάντια στην πολιτική κατάπνιξης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Για δημόσια-δωρεάν Παιδεία και Υγεία, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για να ανατραπεί η εξωφρενική ακρίβεια και η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Το Μ-Λ ΚΚΕ προβάλλει την αναγκαιότητα της πάλης για Εθνική Ανεξαρτησία, για την ανατροπή της διπλής κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης. Η εξάρτηση της χώρας μας από τον ιμπεριαλισμό αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της και έχει βάλει τη σφραγίδα της σε όλη τη νεότερη ιστορία του λαού και του τόπου. Η έξοδος από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, το διώξιμο των αμερικανονατοϊκών βάσεων, αποτελούν πολιτικούς στόχους πάλης για την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, αποτελούν απαραίτητους όρους για να ανοίξει ο δρόμος για τη σοσιαλιστική αναγέννηση της πατρίδας μας.

Αγωνιζόμαστε για την Ειρήνη, ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό. Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και την επέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Θεωρούμε πως οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες και αγωνιζόμαστε για να φύγουν όλοι οι ξένοι στρατοί από τα ουκρανικά εδάφη. Στεκόμαστε απέναντι στην επαναχάραξη των συνόρων και καταγγέλλουμε την τουρκική επιθετικότητα που αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, όπως αντίστοιχα καταγγέλλουμε κάθε εδαφική βλέψη της Ελλάδας απέναντι σε οποιαδήποτε ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα.

Αγωνιζόμαστε για ενιαία και ανεξάρτητη Κύπρο, κόντρα στα διχοτομικά σχέδια, ενάντια στην τουρκική κατοχή, για να φύγουν όλοι οι ξένοι στρατοί και να ανατραπεί το καθεστώς των «εγγυητριών δυνάμεων».

Αρνούμαστε σταθερά κάθε κρατική επιχορήγηση και επιδότηση. Καταγγέλλουμε την πολιτική της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων, η οποία δίνεται από τη φορομπηχτική πολιτική σε βάρος του λαού. Το Μ-Λ ΚΚΕ δεν έχει πάρει και δε θα πάρει ποτέ ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και μόνοι του πόροι είναι οι συνδρομές και οι ενισχύσεις των μελών και των φίλων του.

Η ψήφος στο Μ-Λ ΚΚΕ δεν είναι ούτε χαμένη ψήφος, ούτε «ψήφος διαμαρτυρίας». Είναι ψήφος δέσμευσης για τους αγώνες της επόμενης μέρας. Είναι ψήφος αγώνα ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, της ακρίβειας, της φτώχειας και της ανεργίας. Η ψήφος στο Μ-Λ ΚΚΕ είναι ψήφος ενίσχυσης της κατεύθυνσης για την ενότητα των μαρξιστών-λενινιστών, για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος και την ανασύσταση του κόμματος της εργατικής τάξης, που τόσο ανάγκη έχει ο λαός μας σήμερα. Η ψήφος στο Μ-Λ ΚΚΕ είναι ψήφος στους αγώνες, τον λαό και την αριστερά.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το