To Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική απόφαση του Δήμου Αθηναίων να επιβάλει πρόστιμο σχεδόν 16.000 ευρώ στο ΜέΡΑ25 για «παράνομη αφισορρύπανση» σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται ένα τέτοιο πρόστιμο, καθώς το 2022 είχε συμπεριληφθεί σχετική πρόβλεψη στον Κανονισμό Καθαριότητας. Πρόκειται ξεκάθαρα για αντιδημοκρατική πρακτική της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη που έχει ως στόχο να φιμώσει μια πολιτική φωνή. Παράλληλα αποτελεί μια τρομοκρατική «προειδοποίηση» σε άλλες οργανώσεις για το τι θα ακολουθήσει.

Ένα τέτοιο εξοντωτικό πρόστιμο δεν έχει να κάνει με καμία ευαισθησία για την καθαριότητα της Αθήνας, ούτε και με την προστασία του περιβάλλοντος. Άλλωστε, η εκστρατεία εξαφάνισης των αφισών, ένα από τα λίγα μέσα δημόσιας παρέμβασης και προβολής που διαθέτουν τα κόμματα ιδιαίτερα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, είχε ξεκινήσει καιρό τώρα. Αστραπιαία κατεβαίνουν τα χαρτόνια και οι αφίσες του Μ-Λ ΚΚΕ και άλλων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Αστραπιαία επιβάλλονται από το Δήμο Αθηναίων και άλλους δήμους τέτοια υπέρογκα πρόστιμα, όπως είχε γίνει με το Μ-Λ ΚΚΕ το 2019.

Το «επιτελικό κράτος» λειτουργεί άμεσα και επιδεικνύει τέτοια αντανακλαστικά μόνο σε περιπτώσεις αντιδημοκρατικής αφαίρεσης εκλογικού υλικού. Γιατί κατά τ’ άλλα, ο λαός της Αθήνας είδε την «άμεση απάντηση» του δήμου στο χιονιά του 2022, όταν ολόκληρα σπίτια και περιοχές έμειναν αποκλεισμένες για μέρες, όταν ολόκληροι δρόμοι παρέμειναν κλειστοί για πάνω από μια εβδομάδα λόγω πεσμένων δέντρων κλπ. Ο λαός της Αθήνας βλέπει καθημερινά τις επιλεκτικές ευαισθησίες του δήμου στα φραγμένα φρεάτια που πλημμυρίζουν σε κάθε βροχή, στους διαλυμένους δρόμους, στα δημοτικά ιατρεία που -εκτός από ελάχιστα- υπολειτουργούν, σε κάθε πτυχή της ζωής του. Είναι ο ίδιος δήμαρχος που λέει πως «πολιτική με ψαρόκολλα και χαρτί δε γίνεται», που για χρόνια έχει διαλύσει το κέντρο της Αθήνας με τα έργα για τον «Μεγάλο Περίπατο», δαπανώντας εκατομμύρια ευρώ σε μεγαλοεργολάβους και εταιρείες. Και έχει το θράσος να αναφέρεται σε «νεόγερους της πολιτικής» και σε «αφισορρύπανση», ο δήμαρχος του οποίου η δημοτική παράταξη και το κόμμα ρυπαίνουν καθημερινά την Αθήνα και ολόκληρη τη χώρα.

Ήδη το Μ-Λ ΚΚΕ βιώνει σε μία ακόμα προεκλογική περίοδο μια ιδιότυπη φίμωση στην κατά τα άλλα «γιορτή της δημοκρατίας». Μόνο του, στηριζόμενο στις δικές του δυνάμεις, με τα δικά του μέσα και χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση, προσπαθεί να ακουστεί η φωνή του όσο το δυνατόν πιο πλατιά και μαζικά. Και μέσα σε αυτές τις ελάχιστες δυνατότητες που τού δίνονται, τα προεκλογικά του σποτ και οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα τηλεοπτικής παρουσίας περιορίζονται κατά βάση στη μεταμεσονύκτια ζώνη.

Την ίδια ώρα, οι Μπακογιάννηδες και οι κάθε λογής «γαλάζιες παρατάξεις» κατέχουν το μονοπώλιο στα ΜΜΕ, με την προβολή τους να επεκτείνεται όχι μόνο στα διαφημιστικά σποτ, αλλά και σε κάθε λογής πάνελ. Δεν έχει υπάρξει άλλωστε τέτοιας έκτασης μονοφωνία και μονόπλευρη προβολή, όπως γίνεται τελευταία με τη ΝΔ, σε καμία άλλη προεκλογική περίοδο στη Μεταπολίτευση.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια φίμωσης και αποκλεισμού που επιχειρείται με πρόσχημα την «παράνομη αφισορρύπανση». Η επιβολή προστίμων για αφισοκόλληση και μοίρασμα ανακοινώσεων συνιστά πρωτοφανή καταπάτηση και απαγόρευση της ελεύθερης διακίνησης των απόψεων και των θέσεων των κομμάτων και ως τέτοια την καταγγέλλουμε απερίφραστα.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΜέΡΑ 25

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ!

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

10/6/2023

Το Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το