Για να δούμε πόσο πρωτότυπη είναι η ενέργεια που έκαναν οι ρατσιστές φασίστες “Μακεδονομάχοι” με την ψησταριά που ετοίμασαν έξω από το στρατόπεδο των προσφύγων.

Αποτέλεσμα εικόνας για διαβατά μπάρμπεκιου

Το 1826 στην τελική φάση της πολιορκίας του Μεσολογγίου οι δυνάμεις του Ιμπραήμ για να εξαντλήσουν και να σπάσουν το ηθικό των πολιορκημένων έψηναν έξω από την πόλη.

Αποτέλεσμα εικόνας για διαβατά μπάρμπεκιου

Γράφει ο Σολωμός στο “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι”:
“Απόψε, ενώ είχαν τα παράθυρα ανοιχτά για τη δροσιά, μία απ’ αυτές, η νεότερη, επήγε να τα κλείσει, αλλά μία άλλη της είπε: « Όχι, παιδί μου· άφησε να ’μπει η μυρωδιά από τα φαγητά· είναι χρεία να συνηθίσουμε·”


Αυτά κάνουν κι οι ρατσιστές σήμερα! Καθόλου πρωτότυπα.

Το μισάνθρωπο «μπάρμπεκιου» που ανακοίνωσαν ότι θα οργανώσουν οι ακροδεξιοί «Ενωμένοι Μακεδόνες» έξω από το camp προσφύγων στα Διαβατά έχει ξεκάθαρα ρατσιστικά χαρακτηριστικά αφού αποβλέπει στην προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος ανθρώπων που έφυγαν από τις χώρες τους κυνηγημένοι από τον πόλεμο και τη φτώχεια. Αυτή τη θλιβερή εκστρατεία παλιανθρωπιάς έσπευσαν να στηρίξουν στελέχη της ΝΔ όπως ο Κυρανάκης ως δήθεν … αντίσταση στην προσπάθεια απαγόρευσης κατανάλωσης χοιρινού κρέατος. Γρήγορα βέβαια τα στελέχη της ΝΔ άρχισαν να τα μαζεύουν όταν κατάλαβαν ότι η ρατσιστική εκστρατεία τους γύριζε μπούμερανγκ παρά τη συστηματική υστερία των κυρίαρχων ΜΜΕ που χύνουν καθημερινά το ρατσιστικό δηλητήριο της ισλαμοφοβίας απέναντι στους πρόσφυγες που δήθεν έκαναν χιλιάδες χιλιόμετρα από τις χώρες τους για να … αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το