Από το Μαρξιστικό Λενινιστικό Κόμμα της Γερμανίας (MLPD) λάβαμε ενημέρωση για τη σημαντική απεργία των λιμενεργατών στο Αμβούργο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και στην πώλησή του στην MSC, τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο. Οι απεργοί έχουν ανάγκη από στήριξη και δράσεις αλληλεγγύης στον αγώνα τους.

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια σημαντική απεργία των λιμενεργατών στο Αμβούργο και σας στέλνουμε ορισμένα αποσπάσματα από την πύλη ειδήσεων rf-news.de (θα συνεχίσουμε να αναφέρουμε εδώ). Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να διαδώσετε αυτόν τον αγώνα, να οργανώσετε επιστολές αλληλεγγύης και δράσεις αλληλεγγύης, ενδεχομένως και απεργίες αλληλεγγύης. Μπορείτε να μας στείλετε επιστολές (και φωτογραφίες αν θέλετε) – θα τις μεταφέρουμε στη συνέχεια.

Χαιρετισμούς αλληλεγγύης,

Τμήμα Διεθνισμού MLPD

Μετά την είδηση ​​ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο της HHLA συμφώνησαν στη μερική πώληση, το εργατικό δυναμικό στο Container Terminal Burchardkai (CTB) προχώρησε σε μια αυθόρμητη, ανεξάρτητη απεργία, στην οποία συμμετείχαν περίπου 200 εργαζόμενοι. Αυτή είναι σχεδόν όλη η βάρδια! Θυμωμένοι συνάδελφοι συγκεντρώνονται μπροστά στην πύλη. Πολύ σωστά, οι λιμενικοί φοβούνται ότι η ιδιωτικοποίηση και η πώληση στην MSC θα οδηγήσει σε εκτεταμένη επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, των μισθών και τελικά των θέσεων εργασίας.

(…)

Ήδη στην απεργιακή σύσκεψη το βράδυ, οι συνάδελφοι τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας σε νυχτερινή βάρδια, πρόωρη βάρδια και όψιμη βάρδια …. Μεγάλο χειροκρότημα! Στη συνεδρίαση στο Ντάκνταλμπεν ψηφίστηκε δημοκρατικά για τη συνέχιση της απεργίας.

(…)

Τέλος, ψηφίζεται: ποιος είναι υπέρ της εξαγοράς της MSC; Ούτε ένα χέρι δεν ανεβαίνει από τους 200 συναδέλφους. Ποιος είναι λοιπόν υπέρ του να μείνουμε εδώ έξω; Ένας τοίχος από τα χέρια ανεβαίνει. Βγαίνουν ένας ένας οι συνάδελφοι στην πρόωρη βάρδια. Η απεργία πάει στην επόμενη βάρδια! Στην απεργιακή συγκέντρωση, η Lisa Gärtner είναι επίσης σε θέση να απευθύνει έναν χαιρετισμό εκ μέρους του MLPD. Οι απαιτήσεις ότι η ιδιωτικοποίηση πρέπει να εγκαταλειφθεί χωρίς αν και αλλά, για τον τερματισμό των μυστικών διαπραγματεύσεων και για τον αγώνα για κάθε θέση εργασίας και εκπαίδευσης απέσπασαν πολλά χειροκροτήματα στο μεταξύ.

(…)

«Docker zeigen Klare Kante», η εφημερίδα των συναδέλφων για τους συναδέλφους, αναφέρει σε ειδική έκδοση για την ανεξάρτητη απεργία στο λιμάνι του Αμβούργου:

“Χθες, η HHLA και η Γερουσία ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μας πουλήσουν στη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο, την MSC. 200 εργαζόμενοι στο Burchardkai έκαναν αμέσως ανεξάρτητη απεργία. Η νυχτερινή βάρδια ανέλαβε. Αυτό είναι σωστό! Η Γερουσία και το Εκτελεστικό Συμβούλιο δεν κατανοούν οποιαδήποτε άλλη γλώσσα! Το αφεντικό της HHLA, Titzrath ανακοινώνει ότι έχουν εξασφαλίσει όλες τις “πλευρές που σχετίζονται με την HHLA και τους ενδιαφερόμενους φορείς”. Για τους ενδιαφερόμενους, όπως όλοι γνωρίζουμε, άλλα πράγματα είναι “σχετικά” από εμάς τους λιμενεργάτες! Ενώ το μόνο που μετράει για το MSC είναι το μέγιστο κέρδος, λέμε: Πολεμήστε για κάθε μαθητεία και δουλειά! Κάτω τα χέρια από τα δύσκολα επιτεύγματα μας!

◦ Απεργούν όλες οι λιμενικές εταιρείες! Όλοι οι λιμενεργάτες πρέπει να σταθούν μαζί τώρα.

Η ιδιωτικοποίηση πρέπει να βγει από το τραπέζι – χωρίς αν και αλλά! Δεν θα μας θεωρήσουν ανόητους – ούτε από το μεγαλύτερο ναυτιλιακό μονοπώλιο του κόσμου ούτε από τη Γερουσία!

◦ Εβδομάδα 30 ωρών με πλήρη μισθολογική αποζημίωση!

◦ Για ένα πλήρες και καθολικό νόμιμο δικαίωμα στην απεργία! Καμία καταστολή στους απεργούς!

◦ Ας κάνουμε την ένωση αγωνιστική μας οργάνωση! Ταυτόχρονα, εμείς ως εργαζόμενοι είμαστε ανεξάρτητοι και αποφασίζουμε μόνοι μας πώς θα γίνει η απεργία».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το