Νέα φιέστα εξωραϊσμού της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθεί η ΝΔ και αποθέωσης της εθνικής ομοψυχίας απέναντι στον «αόρατο εχθρό» έστησε ο Μητσοτάκης με τη συμβολή και των αρχηγών της αντιπολίτευσης. Και όσο αναμενόμενη είναι η συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών των άλλων κομμάτων, καμία έκπληξη πλέον δεν προκαλεί και η στήριξη του ΚΚΕ σε αυτές τις φιέστες. Με τον Κουτσούμπα χαμογελαστό να εμβολιάζεται παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων και να προχωρά σε δήλωση για την «αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού», το ΚΚΕ συνεχίζει να προσφέρει σταθερά την -ιδιαίτερης σημασίας- ανοχή, αποδοχή και τελικά στήριξή του στην ολέθρια πολιτική που επιβάλλεται στο όνομα της αντιμετώπισης του ιού.

Η φιέστα αυτή στήθηκε -υποτίθεται- για να σημάνει την έναρξη του προγράμματος «ελευθερία», το οποίο αποτελεί ένα ακόμη προπαγανδιστικό μύθευμα που υπόσχεται το τέλος τής «εξ ανάγκης» -όπως ισχυρίζονται- ακολουθούμενης ακροδεξιάς πνοής πολιτικής.

Στήθηκε -υποτίθεται- και για να στείλει ένα ομόψυχο μήνυμα ενάντια στους «αρνητές» των εμβολίων, αυτόν τον νέο εχθρό που κατασκεύασε η κυβερνητική προπαγάνδα, από τον οποίο -δήθεν- κινδυνεύει το κοινωνικό σύνολο.

Στην πραγματικότητα, οι στόχοι αυτής της φιέστας είναι πολύ διαφορετικοί και γι’ αυτό βαρύτατες και οι ευθύνες όλων των συμμετεχόντων. Με αυτή τη νέα προπαγανδιστική επιχείρηση του εμβολιαστικού βομβαρδισμού, η κυβέρνηση επιχειρεί να συσκοτίσει τις τεράστιες εγκληματικές ευθύνες της για την εξέλιξη της πανδημίας και τους χιλιάδες θανάτους στη χώρα. Πίσω από τα χαμόγελα και τις νέες υποσχέσεις για το «τέλος της πανδημίας» αποκρύπτονται οι ολέθριες συνέπειες της εγκατάλειψης και διάλυσης του ΕΣΥ. Σε αυτά ακριβώς εξασφαλίζει «εθνική ομοψυχία» ο Μητσοτάκης, βάζοντας σ’ αυτό το θίασο όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, και όχι βέβαια στην αντιμετώπιση των «ψεκασμένων».

Υπάρχει όμως ένα ακόμη πολύ σοβαρό ζήτημα που συγκαλύπτεται με αυτές τις φιέστες και τους πανηγυρισμούς για τις νέες «κυβερνητικές επιτυχίες» στο μέτωπο του εμβολιασμού. Το πρωτόγνωρο σκάνδαλο που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια της ανθρωπότητας με επίδικο τα δυσθεώρητα κέρδη που υπόσχεται ένας πρωτόγνωρος παγκόσμιος εμβολιασμός. Η έξω από κάθε επιστημονική πρόβλεψη παρασκευή εμβολίων σε ελάχιστο χρόνο, οι γνωστές και άγνωστες απόπειρες χρηματισμού επιστημόνων, οι πακτωλοί που επισήμως και ανεπισήμως κινήθηκαν προς τα χρηματοκιβώτια των πολυεθνικών του φαρμάκου, οι εγκρίσεις μόνο των δυτικών συμφερόντων (και των πανάκριβων σε σχέση με άλλα) εμβολίων από τους δυτικούς οργανισμούς, η απόρριψη του ρώσικου εμβολίου -αλλά και η ταυτόχρονη έγκριση τού με την ταμπέλα της Astra Zeneca-, ο ανοιχτός και κρυφός πόλεμος για την διανομή τους, όλα αυτά και πολλά ακόμη γεγονότα συνθέτουν ένα τεραστίων διαστάσεων πολιτικό, οικονομικό και επιστημονικό σκάνδαλο.

Όλα αυτά -που δικαιολογημένα σε πολλές περιπτώσεις γεννούν αμφιβολίες και δίνουν τροφή σε «ψεκασμένους», αλλά και σε πολιτικά καχύποπτους οπαδούς της επιστήμης- επιχειρείται να μπουν κάτω από το χαλί του κυβερνητικού αφηγήματος περί νέας διαχειριστικής επιτυχίας. Όλα αυτά για τα οποία προσφέρουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τη σιωπή τους, με την περιχαρή συμμετοχή τους στην έναρξη της εμβολιαστικής γιορτής.

Αυτοί είναι οι στόχοι των νέων κυβερνητικών πανηγυρισμών και της εμβολιαστικής τους φιέστας. Και αν σε όλο αυτό, η στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του ΜΕΡΑ25 αποδεικνύεται πολύτιμη, η γραμμή ανοχής και συμπόρευσης στην πολιτική της καραντίνας, του αυταρχισμού και των απαγορεύσεων, με την οποία παρουσιάζεται εδώ και δέκα μήνες το ΚΚΕ γίνεται ο άσος στο μανίκι του Μητσοτάκη. Άλλωστε, η συμμετοχή στη φιέστα των εμβολίων αποτελεί μόνο το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς γεγονότων και σχετικών εκδηλώσεων που το αποδεικνύουν. Από τις δηλώσεις Κουτσούμπα για τα ελληνοτουρκικά και το προσφυγικό, μέχρι την προσαρμογή στην πολιτική της καραντίνας και των χουντικών απαγορεύσεων και από την πλακέτα της Marfin, μέχρι τα χαμόγελα της εμβολιαστικής φιέστας… το ΚΚΕ σταθερά γίνεται χορηγός και κομπάρσος της νέας αντιδραστικής εθνικής ομοψυχίας.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το