ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΕ 2 ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ 2ο ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε με τιμές και και κιμά γαρίδας τα 200 χρόνια της επανάστασης του 1821. Αύριο, οι μαθητές από δύο τμήματα της Α’ Λυκείου θα γιορτάσουν τη συμπλήρωση ενός ολόκληρου μήνα χωρίς μάθημα φυσικής αφού ο συνάδελφος αναπληρωτής υπέβαλλε για προσωπικούς λόγους την παραίτησή του. Βέβαια, είχε ενημερώσει όλους τους προϊσταμένους του για την πρόθεσή του, αρκετό χρονικό διάστημα πριν.

Να προσθέσουμε εδώ ότι τα συγκεκριμένα τμήματα ΔΕΝ ξεκίνησαν το μάθημα της φυσικής από την αρχή της σχολικής χρονιάς λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού, πράγμα πολύ συνηθισμένο τα τελευταία δέκα χρόνια. Επίσης ο συνάδελφος είχε πλήρες ωράριο το οποίο συμπλήρωνε και σε άλλα σχολεία. Όσοι λοιπόν έπρεπε να το γνωρίζουν, το γνώριζαν. Θα περίμενε κανείς το υπουργείο παιδείας και οι υπαγόμενοι σε αυτό αρμόδιοι διοικητικοί φορείς να δώσουν άμεσα λύση αφού η ύπαρξή τους και η λειτουργία τους ακριβώς με αυτό σχετίζεται: το να δίνουν λύσεις άμεσα προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονιών και της κοινωνίας. Όμως λύση δεν δόθηκε και ούτε ξέρουμε πότε θα δοθεί. Φυσικά δεν είναι λύση ούτε το να κοπούν ώρες από άλλα τμήματα ούτε το να φορτωθούν με υπερωρίες οι υπάρχοντες συνάδελφοι.

– Δεν υπάρχουν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί; Υπάρχουν χιλιάδες.

– Δεν υπάρχουν χρήματα; Όχι δα! Μόνο και μόνο τα χρήματα για το πρώτο πιάτο της φιέστας για τα 200 χρόνια, έφταναν και περίσσευαν.

– Δεν υπάρχει πολιτική βούληση; Μα ακριβώς για τα αντίθετα μας διαβεβαιώνουν.

– Με 2,5 μήνες χωρίς μάθημα φυσικής πώς αυτά τα παιδιά θα ανταποκριθούν στις εξετάσεις και μάλιστα με τράπεζα θεμάτων όπως επιμένουν εκεί στο υπουργείο;

– Μήπως κι εμείς οι γονείς θα πρέπει να κινηθούμε διεκδικώντας δυστυχώς τα αυτονόητα. Αλήθεια, σύλλογος γονέων υφίσταται;

Αναμένουμε και την παρέμβαση της τοπικής ΕΛΜΕ καθώς δεν είναι, πάλι δυστυχώς, το μοναδικό κενό στην περιοχή μήνα Μάρτη.

Κι όμως παρόλο που μεθαύριο έχουμε πρωταπριλιά είναι πολύ θλιβερό για να μοιάζει με πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Νοιάζεται κάποιος αρμόδιος;

Χρήστος Κυργιάκης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το