Ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν σε τρεις εβδομάδες πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, είναι μεγαλύτερος από όσα σκοτώθηκαν ετησίως σε όλες τις πολεμικές συγκρούσεις του πλανήτη μετά το 2019, αναφέρει σε δελτίο τύπου της η οργάνωση Save the Children.

Από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου, περισσότερα από 3.257 παιδιά έχουν αναφερθεί πως σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τουλάχιστον 3.195 στη Γάζα, 33 στη Δυτική Όχθη και 29 στο Ισραήλ, σύμφωνα με τα υπουργεία Υγείας της Γάζας και του Ισραήλ.

Ο αριθμός των παιδιών που αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκαν μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες στη Γάζα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις παγκοσμίως – σε περισσότερες από 20 χώρες – κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους, τα τελευταία τρία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τρεις τελευταίες ετήσιες εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις, συνολικά 2.985 παιδιά σκοτώθηκαν σε 24 χώρες το 2022, 2.515 το 2021 και 2.674 το 2020 σε 22 χώρες. Το 2019, σκοτώθηκαν 4.019 παιδιά.

Όπως τονίζει η Save the Children, με το 40% των μέχρι στιγμής απωλειών να είναι παιδιά, και τουλάχιστον άλλα 1.000 να έχουν δηλωθεί πως αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια των σπιτιών τους, ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ αναμένεται να μεγαλώσει.

Επίσης, τουλάχιστον 6.360 παιδιά στη Γάζα έχουν τραυματιστεί, καθώς και τουλάχιστον 180 παιδιά στη Δυτική Όχθη και τουλάχιστον 74 παιδιά στο Ισραήλ. Περισσότερα από 200 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, παραμένουν όμηροι μέσα στη Γάζα.

Ο κίνδυνος θανάτου κι άλλων παιδιών από τα τραύματά τους είναι μεγαλύτερος από ποτέ, καθώς σύμφωνα με τον ΟΗΕ το ένα τρίτο των νοσοκομείων σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας δεν λειτουργούν πλέον λόγω των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος και της «απόλυτης πολιορκίας» από την κυβέρνηση του Ισραήλ που εμποδίζει την είσοδο αγαθών όπως καύσιμα και φάρμακα. Σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, η έλλειψη αναισθησίας που προέκυψε σημαίνει ακρωτηριασμό παιδιών χωρίς ανακούφιση από τον πόνο.

Η Save the Children δηλώνει εξαιρετικά ανήσυχη για τις περαιτέρω απώλειες αμάχων που θα προκύψουν από την επέκταση της χερσαίας επίθεσης που ανακοίνωσε το Ισραήλ την Παρασκευή και ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός. Επίσης, καλεί όλα τα μέρη της σύγκρουσης να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής των παιδιών και τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τις προσπάθειες αυτές, όπως είναι υποχρέωσή της.

πηγή: info-war.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το