Σε συμφωνία με τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο να προσφέρει τον έλεγχο του συνοριακού περάσματος που κατέλαβε στρατιωτικά στη Ράφα σε αμερικανική εταιρεία ασφαλείας, προχώρησε το Ισραήλ, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz και άλλα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εταιρεία η οποία δεν κατονομάζεται «ειδικεύεται στην παροχή βοήθειας σε ένοπλες δυνάμεις και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο που εμπλέκονται σε πολεμικές συρράξεις. Η εταιρεία έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλές χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής φυλάσσοντας στρατηγικές εγκαταστάσεις, κοιτάσματα πετρελαίου, στρατιωτικές βάσεις και ευαίσθητα συνοριακά περάσματα. Χρησιμοποιεί βετεράνους από επίλεκτες ομάδες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων».

Η εμπλοκή Αμερικανών μισθοφόρων στη γενοκτονία της Γάζας προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην κυβέρνηση Μπάιντεν και στο Πεντάγωνο καθώς τους επιτρέπει να έχουν έμμεση στρατιωτική παρουσία στην περιοχή χωρίς όμως να μπορούν να κατηγορηθούν για άμεση συμμετοχή στρατιωτών τους στη γενοκτονία που πραγματοποιεί το Ισραήλ.

Αυτά συμβαίνουν καθώς πληθαίνουν καθημερινά οι φήμες ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη (ICC) ετοιμάζει την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του Νετανιάχου.

Οι ΗΠΑ φαίνεται ότι προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν και αυτό το ενδεχόμενο ώστε να προστατεύσουν τον γενοκτόνο πρωθυπουργό του Ισραήλ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Axios ρεπουμπλικάνοι βουλευτές προτοιμάζουν νομοσχέδιο για την επιβολή προληπτικών κυρώσεων εναντίον του ICC. Νωρίτερα 12 ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί είχαν συνυπογράψει επιστολή με την οποία απειλούσαν ευθέως ότι θα στραφούν εναντίον των δικαστών του ICC και των οικογενειών τους.

Στην επιστολή, που σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές θύμιζε περισσότερο απειλή της μαφίας, οι γερουσιαστές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «αν στοχεύσετε το Ισραήλ θα στοχεύσουμε εσάς». Απαντώντας, το γραφείο του εισαγγελέα του δικαστηρίου επεσήμανε ότι οι απειλές εναντίον του ICC ενδέχεται να είναι ποινικά κολάσιμες βάσει του Καταστατικού της Ρώμης.

Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει και στο παρελθόν δικαστές του ICC όταν Αμερικανοί στρατιώτες κατηγορήθηκαν για εγκλήματα πολέμου στο Αφγανιστάν ενώ έχουν ψηφίσει ειδική νομοθεσία που δίνει στον πρόεδρο της χώρας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει «όλα τα απαραίτητα μέσα» για να απελευθερώσει αξιωματούχους των ΗΠΑ ή συμμαχικών χωρών που κρατούνται από το ICC.

Όπως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν η προσπάθεια στήριξης της ισραηλινής γενοκτονίας από κυβερνήσεις τις ΗΠΑ και την ΕΕ οδηγεί σε παραβίαση θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου απειλώντας όλη την αρχιτεκτονική που οικοδομήθηκε μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

πηγή: info-war.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το