Ένας λουόμενος ανά 2 τετραγωνικά στις πισίνες!

Το «δίκαιο» των μεγαλοξενοδόχων, έγινε πράξη… επιστημονική!

Η κυβέρνηση της ΝΔ κήρυξε ουσιαστικά τη λήξη της πανδημίας. Την ακαριαία, αντιφατική και επικίνδυνα αλλοπρόσαλλη άρση των μέτρων, προκλητικά συνοδεύει ακόμα η φαιδρή προπαγάνδα της «ατομικής ευθύνης» και του κοινωνικού αυτοματισμού. Και η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, όταν η κυβέρνηση με τα «επιστημονικά πορίσματα» των ειδικών πάντα, προβλέπει για την λειτουργία των πισίνων στα ξενοδοχεία 1 λουόμενο ανά 2τ.μ.!

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της κοροϊδίας ακολουθούν οι οδηγίες αποστασιοποίησης του ΕΟΔΥ για άλλους χώρους, έξω από το νερό:

Γραφεία:      1 άτομο / 10τ.μ.

Εστίαση:      1 άτομο / 3τ.μ.

Σουπερ Μάρκετ:  1 άτομο / 15τ.μ.

Λιανική:    1 άτομο / 10τ.μ.

Σχολεία:   1 άτομο / 7τ.μ. (ήταν η αρχική οδηγία του ΕΟΔΥ)

Ενώ εξακολουθούν να μας βομβαρδίζουν με σποτάκια της πολιτικής προστασίας και με την απειλή ενός δεύτερου πανδημικού κύματος, αν δεν πλένουμε συχνά τα χέρια μας… ενώ στήνουν εκπομπές τρομοϋστερίας και αστυνομικές επιθέσεις τρομοκρατίας, σε όσους αναζητούν μια ανάσα στις πλατείες των πόλεων… ετοιμάζονται να μετατρέψουν τις πισίνες σε hot spots.

Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς αν έχουν βρεθεί ξανά στο νερό άνθρωποι σε τέτοια πυκνότητα. Είναι όμως βέβαιο, ότι η αναλογία 1 άτομο/τ.μ. δεν αποτελεί μέτρο αποστασιοποίησης αλλά συνωστισμού! Αν αναλογιστούμε ότι ένα ανθρώπινο σώμα στο νερό σε οριζόντια θέση καταλαμβάνει περίπου 2τ.μ., μάλλον είναι δύσκολο να πλησιάσουν οι λουόμενοι τόσο κοντά, ώστε να επιτύχουν την αποστασιοποίηση του Τσιόρδα! Η κυβέρνηση της ΝΔ ικανοποίησε όλες τις απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων, όπως και όλων των άλλων «μεγάλων», εν

μέσω πανδημίας. Τους άνοιξε ακόμα και τον μπουφέ που αρχικά ο ΕΟΔΥ απέκλειε. Μάλλον θα υπάρχουν νέες επιστημονικές έρευνες που θα πιστοποιούν ότι στον μπουφέ δεν μεταδίδεται ο ιός. Στα εστιατόρια των ξενοδοχείων θα κάθονται 6 άτομα σε κάθε τραπέζι. Στις ταβέρνες επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα ανά τραπέζι. Κάποια επιστημονική έρευνα θα έγινε και για αυτό.

Τελικά εκεί που έτρωγαν ξύλο από τα ΜΑΤ και διαπομπεύονταν από τα ΜΜΕ οι εκατό ή διακόσιοι που μαζεύτηκαν σε μια πλατεία, στις μεγάλες πισίνες των ξενοδοχείων θα κολυμπούν ταυτόχρονα 500 και πλέον άτομα! Χωρίς όμως οι δεύτεροι να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία!

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο ελληνικός λαός βγαίνει από τη τρομοκρατία της δίμηνης καραντίνας και την επιβολή ακραίων απαγορευτικών μέτρων. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που μέχρι τις 5 Μάη απαγορεύονταν το μπάνιο στη θάλασσα. Εκεί που στις 5 Μάη αν κάποιος εντοπίζονταν να κολυμπάει μόνος σε μια παραλία στην απεραντοσύνη του θαλασσινού νερού πλήρωνε πρόστιμο, την 1η του Ιούνη εκατοντάδες άνθρωποι θα κολυμπούν σε μερικά κυβικά νερού… χωρίς πρόβλημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που στοχεύει στη διάλυση του ΕΣΥ και στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, με την εμφάνιση του κορονοϊού τρεις μήνες τώρα, καμώνεται την ευαίσθητη προστάτιδα της ανθρώπινης ζωής. Το πραγματικό περιεχόμενο της τυχοδιωκτικής, νεοφιλελεύθερης και αντιδημοκρατικής πολιτικής της καραντίνας, μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται. Ο τυχοδιωκτισμός της ΝΔ ήταν δεδομένο ότι θα πνιγεί στις αντιφάσεις του. Ο λαός που έζησε 2 μήνες έγκλειστος, με τον ζόφο των ΜΜΕ και το φόβο των προστίμων, αρχίζει να πλημυρίζει αγανάκτηση. Ο Χαρδαλιάς και ο Τσίορδας, όσο συνεχίζεται η αλλοπρόσαλλη πολιτική των προκλητικών αντιφάσεων, κινδυνεύουν από τηλεοπτικές περσόνες να μετατραπούν σε περίγελο της πολιτικής ζωής.

Αν έστω και ελάχιστα από όσα έχουν κατά καιρούς πει για την αντοχή και τη μεταδοτικότητα του ιού, ισχύουν, τότε πραγματικά εγείρεται σοβαρός κίνδυνος για τους εργαζόμενους, τους τουρίστες και τους κατοίκους των τουριστικών περιοχών. Αν έστω και ελάχιστα από όλα αυτά ισχύουν, τότε το δεύτερο πανδημικό κύμα για το οποίο προϊδεάζουν θα έρθει. Με την άθλια προπαγάνδα τους προετοιμάζουν το έδαφος για να το χρεώσουν και αυτό στην «ατομική ευθύνη». Την οποία με ανακοινώσεις και μέτρα συντηρούν στην επικαιρότητα.

Σε μικρή απόσταση από τις πισίνες στις οποίες θα συνωστίζονται εκατοντάδες τουρίστες που θα έχουν βγει από γεμάτα αεροπλάνα, χωρίς να έχουν κάνει κανένα τεστ, οι εκπαιδευτικοί θα επιτηρούν στις πανελλαδικές εξετάσεις με υποχρεωτική χρήση μάσκας! Ποιος ξέρει, ίσως για μια πιθανή έξαρση του ιού τότε, να φταίνε αυτοί. Αν δεν βάλουν σωστά τη μάσκα τους… ίσως!

      Πετράκης Βασίλης, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το