Νίνα Γεωργιάδου

Πριν καταλαγιάσει η μπόχα από το εργασιακό Χατζηδάκη, που μετατρέπει τη δουλειά, με όλους τους ως τώρα επαίσχυντους όρους σε αμοιβές και ωράρια, σε θεσμοθετημένη πια δουλεία, πριν καταλαγιάσει η μπόχα από το νέο νόμο για τη δημόσια εκπαίδευση, όπου μόνο οι κρετίνοι δεν αντιλαμβάνονται πως η «αξιολόγηση» θα συμβαδίζει με τη αναζήτηση χρηματοδότησης από την ίδια τη σχολική μονάδα και ό,τι άλλο συνεπάγεται σε εκπαιδευτικούς μηδενικού αναστήματος, προέκυψε, νύχτα , το νέο ασφαλιστικό που κεφαλαιοποιεί τις επικουρικές συντάξεις των νέων.

Με τη χυδαιότητα της σαλαμοποιημένης γλώσσας που επιχειρεί να κάνει το μαύρο, άσπρο, το νέο νομοέκτρωμα, με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά», παραδίδει τις επικουρικές συντάξεις σήμερα και τις γενικές είναι θέμα χρόνου, στους τζογαδόρους. Οι νέοι άνθρωποι της δεκάωρης δουλείας, του πενιχρού μισθού, της ατομικής σύμβασης, της απλήρωτης υπερωρίας και των voucher-ρεπό, καλούνται να εντρυφήσουν στην «κουλτούρα της αποταμίευσης». Να βάζουν στον κουμπαρά το περίσσευμα από το ισοπεδωμένο τους μεροκάματο για να χρηματοδοτήσουν τις ιδιωτικές μασέλες που θα διαχειρίζονται τη σύνταξή τους, με όρους τζόγου.

Και όλες οι νεοφιλελέδικες σαπόρτ φυλλάδες, χάρτινες και ψηφιακές, υπερθεματίζουν, έχοντας την εικόνα γουρουνιού κουμπαρά, ως μέγα εικονικό δέλεαρ. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά. Γιατί θα χρεοκοπούν όποτε γουστάρουν και το δημόσιο θα καλύπτει τη χασούρα, που στο μεταξύ θα έχει πάει σε βαθιές τσέπες. Κι επιπλέον επιστρατεύτηκε το άθλιο επιχείρημα, «γιατί θα πρέπει να πληρώνουν οι νέοι τις συντάξεις των ηλικιωμένων», προκειμένου να κονιορτοποιηθεί όλη η κοινωνική αντίληψη της αλληλεγγύης των γενεών και να πυροδοτηθεί ένας ακόμη κοινωνικός αυτοματισμός, ένας ακόμη εμφύλιος, κοντά σ’ αυτόν που ήδη διχάζει μια κοινωνία πατημένη στο λαιμό, σε εμβολιασμένους-προνομιούχους και ανεμβολίαστους-παρίες.

Κι επειδή ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, δίνοντας πεσκέσι τα 75 δισεκατομμύρια σε ημετερους τζογαδόρους, με όσες πλουσιοπάροχες μίζες συνεπάγεται σε πολιτικούς υπαλληλίσκους, στο άρθρο 19 του νόμου για το τζογαδόρικο ασφαλιστικό, περιέλαβαν νέο ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ. ΑΡΘΡΟ 19: Άρθρο 19 Ευθύνη των μελών του Διοικητικού ΣυμβουλίουΤα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Κ.Α.):α) δεν εξετάζονται, δεν διώκονται και δεν υπέχουν ποινική ή αστική ευθύνη έναντι του Τ.Ε.Κ.Α. για αιτιολογημένη γνώμη που διατύπωσαν ή για πράξεις ή παραλείψεις τους στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους…..β) δεν υπέχουν αστική ευθύνη έναντι ιδιωτών για πράξεις που σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων τους.

ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ για τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ που ξεπουλάει τον τόπο

ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ για τους εντεταλμένους της πανδημικής τρομοκρατίας

ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ για τη διοίκηση της ασφαλιστικής τζογαδορίας.

Δεν είναι καιρός για άλλα e-moji δάκρυα. Κοντεύουμε να πνιγούμε.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το