Το κοινοβούλιο της Αλγερίας στις 2 Νοεμβρίου ψήφισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο Abdelmadjid Tebboune να εισέλθει στον πόλεμο Γάζας-Ισραήλ και να υποστηρίξει την Παλαιστίνη.  

Η ομόφωνη απόφαση (100/100) ήρθε μια μέρα μετά την επέτειο του απελευθερωτικού πολέμου της Αλγερίας ενάντια στη γαλλική αποικιοκρατία.  

Η Αλγερία είναι το δεύτερο αραβικό έθνος που θέλει να μπει στον πόλεμο κατά του Ισραήλ, μετά την κήρυξη πολέμου της Υεμένης μόλις δύο ημέρες πριν.

«Εκτοξεύσαμε μεγάλο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ και μεγάλο αριθμό drones σε διάφορους στόχους του σιωνιστικού εχθρού στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης», δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης, στρατηγός Yahya Saree. «Τονίζουμε ότι αυτή η επιχείρηση είναι η τρίτη επιχείρηση για την υποστήριξη των καταπιεσμένων αδελφών μας στην Παλαιστίνη».  

Ο Saree πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «η θέση του λαού μας της Υεμένης απέναντι στην υπόθεση της Παλαιστίνης είναι σταθερή και με αρχές, και ο παλαιστινιακός λαός έχει το πλήρες δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να χρησιμοποιήσει τα πλήρη δικαιώματά του». «Οι δυνάμεις μας εκτέλεσαν το καθήκον τους για την υποστήριξη της Γάζας και εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ εναντίον εχθρικών στόχων στα Κατεχόμενα Εδάφη».  

Τα αραβικά έθνη ακολούθησαν πρόσφατα το παράδειγμά τους υποστηρίζοντας την παλαιστινιακή πλευρά. Το Κουβέιτ έχει καταδικάσει την ισραηλινή επίθεση, το Μπαχρέιν διέκοψε όλες τις διπλωματικές σχέσεις και η Ιορδανία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ.  

Στα έθνη εκτός της Δυτικής Ασίας που έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για την Παλαιστίνη περιλαμβάνονται η Κούβα, η Χιλή, η Βενεζουέλα, η Βολιβία -που έχουν διακόψει εντελώς τους διπλωματικούς δεσμούς με το Ισραήλ-, η Νικαράγουα κ.ά.

πηγή: new.thecradle.co

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το