Η κυβέρνηση του Ψευδοκράτους αποφάσισε να αποστείλει στην εγκαταλελειμμένη και αποκλεισμένη πόλη ειδική επιτροπή, η οποία θα καταγράψει τις κινητές και ακίνητες περιουσίες.

Το άνοιγμα της Αμμοχώστου, η οποία παραμένει εγκαταλελειμμένη και αποκλεισμένη από το 1974, αποφάσισε η κυβέρνηση του Ψευδοκράτους, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Daily Sabah».

«Το υπουργικό συμβούλιο θα αξιολογήσει τις συνθήκες γι’ αυτή την ενέργεια (σ.σ. άνοιγμα) στην πόλη Βαρόσα (σ.σ. Αμμόχωστος), η οποία αποτελεί στρατιωτική ζώνη» ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Ψευδοκράτους.

Μάλιστα, η κυβέρνηση του Ψευδοκράτους διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με την Άγκυρα, ενώ προανήγγειλε την αποστολή ειδικής ομάδας, η οποία θα καταγράψει τις κινητές και ακίνητες περιουσίες της εγκαταλελειμμένης πόλης.

Η Αμμόχωστος, μέχρι την τουρκική εισβολή, αποτελούσε δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, διαθέτοντας πάνω από 100 ξενοδοχεία και 10.000 κλίνες.

Η πόλη προστατεύεται από Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ημερομηνίας του 1984, στο οποίο επισημαίνεται ότι η Αμμόχωστος μπορεί να εποικιστεί μόνο από τους «πραγματικούς» κατοίκους της, δηλαδή τους Ελληνοκύπριους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω τουρκοκυπριακή απόφαση ελήφθη εν μέσω των τελευταίων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τη φερόμενη γεώτρηση του τουρκικού πλοίου «Πορθητή» εντός της κυπριακής ΑΟΖ. 

πηγή: sputnik

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το