Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φετίχ Ντονμέζ, δήλωσε: «Με την βοήθεια του Θεού, σε μια εβδομάδα θα ξεκινήσουμε γεώτρηση την πρώτη για το Γιαβούζ». Σύμφωνα με τον κ Ντονμέζ η γεώτρηση θα γίνει στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά στην περιοχή της Καρπασίας όπου η Άγκυρα διαθέτει άδεια από την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», εν μέσω των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το ζήτημα.

Αυτή τη στιγμή το γεωτρύπανο Γιαβούζ βρίσκεται στη Μερσίνα για ανεφοδιασμό και την ολοκλήρωση κάποιων τεχνικών ελέγχων.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι το εξορυκτικό πλοίο «Πορθητής» ή «Fatih», βρίσκεται από τον προηγούμενο μήνα, αγκυροβολημένο δυτικά της Κύπρου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα και όπως μετέδωσε συγκεκριμένα το Reuters, η Κύπρος έχει κινήσει νομικές διαδικασίες σε βάρος τριών εταιρειών που συμμετέχουν στις γεωτρήσεις της Τουρκίας για φυσικό αέριο στα δυτικά της νήσου.
Δείτε και αυτό:
https://www.m-lkke.gr/featured/o-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%80%ce%b7/

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το