Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 212 διαδηλωτές στη διάρκεια του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και αστυνομικοί με πολιτική περιβολή, συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, πετώντας μερικούς από αυτούς στο έδαφος, πριν τη σύλληψη δεκάδων διαδηλωτών κοντά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπως έγινε γνωστό από βίντεο και φωτογραφίες που μετέδωσε το Reuters.

Στη Σμύρνη

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν επίσης, στη Σμύρνη.

Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν προσπάθειες της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα, προκειμένου να εμποδίσουν τους δημοσιογράφους να μεταδώσουν στιγμιότυπα από τις διαδηλώσεις, αλλά και τις συλλήψεις της Πρωτομαγιάς, με τους αστυνομικούς να επικαλούνται την εφαρμογή μιας νέας αστυνομικής εγκυκλίου.

Χθες, τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι αστυνομικοί είχαν λάβει εντολές να αποτρέψουν την κινηματογράφηση ή τη βιντεοσκόπηση των αστυνομικών δυνάμεων με τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Η τουρκική αστυνομία δε σχολίασε τις αναφορές αυτές.

Η ένωση Τύπου DISK ανέφερε ότι δημοσιογράφοι που βιντεοσκοπούσαν τις κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά «εμποδίστηκαν από την αστυνομία» προσθέτοντας ότι «μία αστυνομική εγκύκλιος δε μπορεί να εμποδίσει» τη δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το