Με τακτικές παρακράτους βασάνισαν αστυνομικοί έναν πολίτη που είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια τους. Τη σοβαρότατη καταγγελία, που συνοδεύεται από μήνυση εις βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών της ομάδας «Δράση» και του Α.Τ. Ομονοίας, καταθέτει ο 54χρονος μουσικός και ραδιοφωνικός παραγωγός Αντώνης Ζήβας, από την Κρήτη, που τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών θα καθίσει σήμερα το πρωί ο Πατρινός Αντώνης Ζήβας ο οποίος κατηγορείται για απείθεια, βία κατά των αστυνομικών, αντίσταση κ.λπ.

Τι συνέβη;

Πριν από μερικές ημέρες, σύμφωνα με την καταγγελία του 55χρονου, περπατούσε σε δρόμο των Εξαρχείων, όταν κατά λάθος ακούμπησε έναν εκ των δύο αστυνομικών που περιπολούσαν στην περιοχή. Ζήτησε αμέσως συγγνώμη και τότε ο ένας εκ των δύο τον σταμάτησε και του ζήτησε τα στοιχεία του. Ο Αντώνης Ζήβας του τα έδωσε, όμως εξέφρασε και παράπονο για τον έλεγχο υπενθυμίζοντας πως ζήτησε συγγνώμη. H μία κουβέντα έφερε την άλλη και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο 55χρονος βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, με χειροπέδες, ενώ όλη η ομάδα των αστυνομικών τού επιτέθηκε, τον έβριζε και τον χτυπούσε, παρουσία μάλιστα περαστικών από το ίδιο σημείο.

Οπως αναφέρει ο ίδιος, τον οδήγησαν περπατώντας στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και τον ανέβασαν στον δεύτερο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του αξιωματικού Υπηρεσίας. Αντί όμως να τον πάνε σε αυτόν, τον έβαλαν στην τουαλέτα και ενώ του είχαν ήδη φορέσει χειροπέδες, άρχισαν να τον χτυπούν διαδοχικά, αμέτρητες φορές, με μπουνιές στο σώμα και στο κεφάλι. Ενας από αυτούς, ο ψηλότερος της ομάδας, τον χτύπησε στο μέτωπο φορώντας γάντια που είχαν κοκάλινη επένδυση, σπάζοντάς του το κεφάλι, το οποίο άρχισε να αιμορραγεί.

Το γεγονός ότι το πρόσωπό του γέμισε αίματα ήταν αυτό που τους έκανε να σταματήσουν, ενώ η εικόνα του ήταν τέτοια που έκανε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ομονοίας να καλέσουν ασθενοφόρο, προσπαθώντας όμως στη συνέχεια να τον αποτρέψουν από το να καταθέσει μήνυση ή να ζητήσει εξέταση από ιατροδικαστή.

Μάλιστα, όσο βρισκόταν στο Τμήμα εμφανίστηκε ο αξιωματικός υπεύθυνος όλων των ομάδων «Δράση» ο οποίος τον ρώτησε τι είχε συμβεί και του υποσχέθηκε πως θα γίνουν «εσωτερικές διαδικασίες έρευνας», προφανώς σε μια προσπάθεια να τον αποτρέψει από νομικές ενέργειες εναντίον των αστυνομικών. Οι ίδιοι οι βασανιστές του, της ομάδας «Δράση», έδωσαν κατάθεση αποδίδοντάς του κατηγορίες όπως αντίσταση, εξύβριση και απείθεια και ο Αντώνης Ζήβας δικάζεται σήμερα την Πέμπτη 18/8.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το