Αργήσαμε, σύντροφε. Αργήσαμε πολύ.
Πρέπει να πούμε το δικό μας τραγούδι.


Συνοψίζουμε, για να ξέρουμε πού πατάμε και πού βρισκόμαστε.
«Αν έχει κάποιος 200 ευρώ το μήνα εισόδημα, μπορεί να επιβιώνει».
«Το τονίζω ότι πλαίσιο απόλυτης προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν θα υπάρχει μετά τις 30 Απριλίου. Εγώ το λέω από σήμερα γιατί δεν θέλω να χαλάμε τις καρδιές μας μετά τις 30 Απριλίου».

«Προστασία πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία».
«Δεν πρέπει να υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας. Είναι επιζήμια για την οικονομία».

Αναγνωρίσατε, βέβαια, και το θράσος και το ύφος του γράφοντος και αερολογούντος. Πρόκειται για τον τηλεπωλητή βιβλίων «εθνικής δόξης», υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. Τον Κύριο «δεν καταλάβατε και διαστρεβλώσατε τις δηλώσεις μου», πρωταθλητή της τούμπας.

Ειδικός κατά δήλωση στα οικονομικά, ειδοποιεί τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία, αφού σε καμιά «προηγμένη οικονομία» δεν προστατεύονται, ή να ξοφλήσουν ή να χάσουν το σπίτι τους. Έτσι για να μη χαλάσει η όρεξή του και δεν μπορεί να φάει. 200 ευρώ στην καφεδιά του. Λυτοί και δεμένοι πέσανε οι κυβερνητικοί παπαγάλοι να «φτιάξουν» τον κοινωνικό αυτοματισμό, που θα στρέφει το φτωχό ενάντια στον δανειοδοτημένο φτωχό. Χρονικό περιθώριο; ο Μάης του 2020.

Όμως! Όμως ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης το 2007 πήρε τρία δάνεια. Ένα 100.000 € από την Εθνική, ένα 255.000 € από την Alpha Bank και ακόμη ένα 274.000 € επίσης από την Alpha Bank. Σύνολο δανείων αναξιοπαθούντος πολιτικού: 629.000 €. (Είδηση από τα ΜΜΕ της 4/2/2020). Υπενθυμίζουμε πως, το σωτήριον έτος 2007, η κυβέρνηση ήταν του Κωστάκη Καραμανλή και ο Άδωνις ήταν στο ΛΑΟΣ. Στα ποσά που δανείστηκε συμφωνούν τα δημοσιεύματα. Στα ποσά που χρωστάει, σήμερα, υπάρχουν ψιλοδιαφορές. Αυτά που χρωστάει (κατά το ευνοϊκότερο, δημοσίευμα), φτάνουν τις 606.000 €. Δηλαδή μέσα σε δώδεκα χρόνια (12), δηλαδή σε 4.380 μέρες, εξόφλησε 23.000 €, από τα δάνειά του. Και επειδή σκαμπάζουμε από πολλαπλασιασμό και διαίρεση, έχοντας απολυτήριο Δημοτικού, ο άνθρωπος πληρώνει 5,25 € τη μέρα. Κι εμείς! Κι εμείς τόσο δάνειο. Κι αν θέλουν οι Τράπεζες, τους δίνουμε και 10 € τη μέρα. Κιμπάρικα.

Ξεκαθαρίζουμε για να μη χαλάμε τις καρδιές μας.
Είμαστε σίγουροι πως ΔΕΝ υπάρχει προηγμένη οικονομία που να έχει υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κάποιον σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη, σε όλο το ντουνιά.
Άμα πάρεις 200 χιλιάδες ευρώ στεγαστικό και δεν το αποπληρώνεις, έρχεται η Τράπεζα και σου παίρνει το σπίτι.
Όταν πάρει η ΝΔ 200 εκατομμύρια ευρώ δάνειο και άλλα τόσα το ΠΑΣΟΚ και δεν τα αποπληρώνουν, πάλι έρχεται η Τράπεζα και σου παίρνει το σπίτι.

Όπως και να έχει το πράγμα, ας μη ξεχνιόμαστε. Τα αστικά κόμματα ανήκουν στις Τράπεζες. Αποτελούν ένα κλάδο τους. Πως λέμε κλάδος Τουρισμού, Παραγωγικής Εξωστρέφειας, Διαχείρισης Κινδύνου κλπ. Έτσι και κλάδος Διαχείρισης Λαϊκής Δυσαρέσκειας.

Επιζήμια για την Οικονομία η προστασία της πρώτης κατοικίας. Ποιανού Οικονομία; Από τις κυβερνήσεις Κωστάκη Καραμανλή, Γιωργάκη Παπανδρέου, αλησμόνητου Λουκά Παπαδήμου, Αντωνάκη Σαμαρά και Αλεξάκη Τσίπρα, οι Τράπεζες πήραν από τον κρατικό κορβανά αντίστοιχα και με τη σειρά: 28δισ., 110δισ., 48δισ., 39δισ., 25δισ. Και από πρόσθεση ξέρουμε, 250δισ. ευρώ το σύνολο. Για δαύτων την οικονομία παλεύει ο Άδωνις. Την οικονομία των Τραπεζιτών. Και ωραία! Ας πούμε ωραία, γιατί τα πράγματα είναι άσχημα και όχι ωραία. Ας μας δείξουν οι Τραπεζίτες, σε ποιους δώσανε αυτά τα λεφτά. Δεν μπορεί για κάθε δεκάρικο που μπαίνει ή βγαίνει στα νοικοκυριά, να έχει γνώση η Τράπεζα και τα νοικοκυριά να μη γνωρίζουν σε ποιους δόθηκαν τα 250δισ. Λεφτά που τραβήχτηκαν από τις σάρκες τους. Των νοικοκυριών. Κανένας υπέρμαχος ιππότης της Εθνικής Διαφάνειας; Αληθινός και όχι μουσαντένιος, που να φτιάχνει επιτροπές Διαφάνειας για να κρατάνε μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας το «πού πήγαν τα λεφτά». Τα δικά μας.

Τι κρίμα! Περιμέναμε κοντά έναν αιώνα για να μας πάρουνε τα σπίτια τα… κομμούνια. Τζίφος. Τελικά θα μας τα πάρει η ΝΔ, το 2020.

Τάνια

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το