Σε ηλικία 87 ετών πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός και συγγραφέας Τιτίκα Σαριγκούλη.

Η Τιτίκα Σαριγκούλη γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Σε νεαρή ηλικία σπούδασε ηθοποιός, ξεκινώντας την πορεία της στον χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Το 1960 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στη ταινία «Το μυστικό του κόκκινου μανδύα». Ακολούθησαν δύο ακόμη συμμετοχές στον κινηματογράφο τα επόμενα χρόνια στις ταινίες «Φαίδρα» και «Πρώτο καρδιοχτύπι».

Τη δεκαετία του 1960 ξεκίνησε και τη συγγραφή γράφοντας συνολικά περισσότερα από 60 βιβλία με πιο πρόσφατα τα «Κίλωνας ο Αθηναίος» και «Βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Μέγας: Τραγωδία σε πέντε πράξεις», ενώ διετέλεσε μέλος της Ένωσης Νέων Ελλήνων Λογοτεχνών.

Τη δεκαετία του 2000, συνέχισε την κινηματογραφική της πορεία, («Τεστοστερόνη (ταινία)», στην κωμωδία «Η χορωδία του Χαρίτωνα» και στη διεθνή παραγωγή «Opa!» κ.ά.), όπως και τη συμμετοχή της σε μια σειρά, κωμικές κυρίως τηλεοπτικές σειρές («Μαρία η άσχημη», «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», «Αν μ’ αγαπάς», «Singles 2,1/2», «Μπαμπά μην τρέχεις», «Λάκης ο γλυκούλης» κά.), ενσαρκώνοντας ρόλους μιας ενίοτε αθυρόστομης και δυναμικής γιαγιάς, που λάτρεψε το κοινό, ενώ η πιο πρόσφατη τηλεοπτική της συμμετοχή ήταν το 2018 στην ταινία «Οι απαχήδες των Αθηνών».

Αγωνίστρια της Αριστεράς, η Τιτίκα και στην τελευταία παρέμβαση της, κατάγγειλε το νόμο Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις με καυστικό και σκληρό τρόπο.

«Όλος αυτός ο κόσμος που βγαίνει να διαδηλώσει δεν βγαίνει έτσι τυχαία και μοιραία. Τι μου λες τώρα “ενοχλώ την Αθήνα”; Και την Αθήνα θα ενοχλήσω και το κεφάλι τους θα ενοχλήσω»…

Σα να ήξερε.

Θα λείψει.

Καλό ταξίδι Τιτίκα Σαριγκούλη

https://twitter.com/i/status/1352699450846826500

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το