Τι κάνουν ένας ρατσιστής, ένας πολιτικός απατεώνας και ένας τρομοκράτης, αναρωτιέται ο Ολλανδός σκιτσογράφος, Μαάρτεν Βόλτερινκ

«Η κυβέρνηση που συγκροτείται εδώ είναι επικίνδυνη, εξτρεμιστική, ανεύθυνη. Αυτό θα έχει άσχημο τέλος». Η δήλωση ανήκει στον απερχόμενο πρωθυπουργό του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος θα παραδώσει σε λίγες ημέρες τη σκυτάλη στον ηγέτη του Λικούντ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Το Ισραήλ θα αποκτήσει την πιο δεξιά κυβέρνηση στην ιστορία του καθώς ο εντολοδόχος Νετανιάχου έκανε συμφωνία (με τον… διάβολο) και θα κυβερνήσει μαζί με κόμματα υπερορθόδοξων Εβραίων και της άκρας δεξιάς.

Οι εταίροι του: ο ακροδεξιός βουλευτής και ακτιβιστής Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, καταδικασμένος από την ισραηλινή δικαιοσύνη για ρατσιστικό (αντιαραβικό) λόγο, θα αναλάβει το νέο «υπερυπουργείο» Εθνικής Ασφάλειας, στην αρμοδιότητα του οποίου θα περιέλθουν οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στα Κατεχόμενα. Το Κόμμα Εβραϊκής Ισχύος του Μπεν-Γκβιρ θα αναλάβει και την προεδρία της επιτροπής επιλογής δικαστικών λειτουργών. Υπουργός Εσωτερικών διορίσθηκε ο ηγέτης του υπερορθόδοξου Σας, Αρι Ντέρι. Η Κνέσετ θα πρέπει να ψηφίσει ειδικό νόμο μέσα στην εβδομάδα προκειμένου ο καταδικασθείς για φοροδιαφυγή, Ντέρι, να αναλάβει το χαρτοφυλάκιό του.

«Την έχω», ανέφερε μέσω Twitter στα εβραϊκά ο κ. Νετανιάχου μερικά λεπτά πριν από την παρέλευση της προθεσμίας. Η ισραηλινή προεδρία από την πλευρά της επιβεβαίωσε πως ο κ. Νετανιάχου τηλεφώνησε στον κ. Χέρτσογκ για να τον ενημερώσει, εντός προθεσμίας.

«Αγαπητέ πρόεδρε, χάρη στην τεράστια υποστήριξη του λαού που εξασφαλίσαμε στις τελευταίες εκλογές, σας ενημερώνω πως μπόρεσα να σχηματίσω κυβέρνηση που θα δράσει προς το συμφέρον όλων των πολιτών του Ισραήλ», είπε ο κ. Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η γενική εισαγγελέας του Ισραήλ, η Γκαλί Μπαχαράβ-Μιάρα, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι τα σχέδια νόμου της μέλλουσας κυβέρνησης απειλούν να μετατρέψουν το Ισραήλ σε «δημοκρατία κατ’ όνομα, όμως όχι κατ’ ουσίαν».

«Η πολιτικοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας θα καταφέρει σοβαρό πλήγμα στις πιο θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου, δηλαδή στην ισότητα, την απουσία αυθαιρεσίας και την αμεροληψία», είπε, εκτιμώντας πως ο καταιγισμός νομοσχεδίων (σ.σ. χρησιμοποίησε τη γερμανική λέξη blitz, υπονοώντας τον blitzkrieg) το τρέχον διάστημα θα οδηγήσει σε «βαθιές» αλλαγές και απαιτείται «περισσότερη συζήτηση» για αυτά.

Τι κάνουν ένας ρατσιστής, ένας πολιτικός απατεώνας και ένας τρομοκράτης, αναρωτιέται ο Ολλανδός σκιτσογράφος, Μαάρτεν Βόλτερινκ και η απάντηση είναι: ένα παράξενο και τρομοκρατικό «μπουκέτο» στην πολυδιαφημιζόμενη «μοναδική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kosmodromio.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το