Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης ισχυρίστηκε ότι η Ουάσιγκτον διεξάγει «ψυχολογικό πόλεμο» στη Μέση Ανατολή, ενώ εκτίμησε ότι είναι απίθανο τα αμερικανικά αεροσκάφη να στραφούν εναντίον του Ιράν.
Αυστηρό μήνυμα προς τις ΗΠΑ έστειλε ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης,εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον.

«Εάν οι ΗΠΑ κάνουν “κίνηση”, θα τους χτυπήσουμε στο κεφάλι» υποστήριξε χαρακτηριστικά, o Χουσείν Σαλάμι.

Ισχυρίστηκε δε, ότι η Ουάσιγκτον διεξάγει «ψυχολογικό πόλεμο» στη Μέση Ανατολή, ενώ εκτίμησε ότι είναι απίθανο τα αμερικανικά αεροσκάφη να στραφούν εναντίον του Ιράν.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, διαβεβαίωσε ότι η ικανότητα άμυνας της Τεχεράνης είναι αποτελεσματική και επαρκής.

O πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί

«Τα αμερικανικά αεροσκάφη είναι αρκετά ευάλωτα και γι’ αυτό η Ουάσιγκτον δεν θα πάρει το ρίσκο» επανάλαβε.

Οι δηλώσεις του Σαλάμι έρχονται ως συνέχεια της ανακοίνωσης του Τζιμ Μαλόι, διοικητή του πέμπτου στόλου των ΗΠΑ, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής του αεροπλανοφόρου «Abraham Lincoln» στα Στενά του Ορμούζ.

Είχε προηγηθεί η εντολή του αμερικανικού Πενταγώνου για την ανάπτυξη του πολεμικού πλοίου «UUS Arlington» και επιπλέον αντιαεροπορικών πυραύλων MIM-104 Patriot στην περιοχή ευθύνης της CENTCOM (σ.σ. νοτιοδυτική Ασία και βορειοανατολική Αφρική).

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανικός στρατός έχει αναπτύξει επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ως συνέχεια των πληροφοριών των αμερικανικών υπηρεσιών περί «αυξανόμενης απειλής εκ μέρους του Ιράν».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο

Η Τεχεράνη έχει αποδοκιμάσει την αμερικανική παρουσία στην περιοχή, κάνοντας λόγο για «ψυχολογικό πόλεμο» και εκτιμώντας ότι η Ουάσιγκτον «δεν θα τολμήσει» να αναλάβει στρατιωτική δράση.

Ταυτόχρονα, την Τετάρτη, προανήγγειλε την αναστολή ορισμένων από των δεσμεύσεων, οι οποίες απορρέουν από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα, δίνοντας προθεσμία 60 ημερών στην Ευρώπη να διασφαλίσει ότι τα ιρανικά συμφέροντα είναι θωρακισμένα.

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το