Σε τόσο μακρύ χρονικό διάστημα και τόσες φορές που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας τα Voucher των 200€ για την αγορά tablets για τους μαθητές που κάνουν τηλεκπαίδευση που σίγουρα πολλοί θα πιστεύουν ότι ήδη οι μαθητές τα έχουν στα χέρια τους εδώ και μήνες.

Κι όμως σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή στον Real FM για το voucher των 200ευρώ, η πλατφόρμα για τους δικαιούχους θα ανοίξει μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων από τους προμηθευτές χωρίς όμως να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε οι ενδιαφερόμενοι θα παραλάβουν τον εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή, ήδη έχει ανέβει η πλατφόρμα για τους παρόχους, δηλαδή για εκείνους που θα προμηθεύσουν με tablets τους ενδιαφερόμενους. «Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή και ο έλεγχος, εν συνέχεια θα ανέβει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους» δήλωσε η Ζέττα Μακρή, χωρίς να απαντήσει όμως πότε περίπου θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Ερωτηθείσα για το πότε αναμένεται η παράδοση του εξοπλισμού στους δικαιούχους, η υφυπουργός Παιδείας εκτίμησε – με κάθε επιφύλαξη – ότι είναι εφικτό να παραδοθούν έως στο τέλος της σχολικής χρονιάς!

Παρά την τραγική καθυστέρηση στην ενίσχυση των μαθητών και των φοιτητών με τεχνολογικό εξοπλισμό, η υφυπουργός συνέχισε να μιλά για «ένα φιλόδοξο πρόγραμμα» αξίας 112 εκ. ευρώ, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες 560.000 ενδιαφερομένων, ηλικίας από 4 έως 24ετών από 320.000 οικογένειες.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το