Νέες διαστάσεις στο θέμα με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και στην φερόμενη ως απόπειρα κλοπής του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας δίνει η αποκάλυψη ότι τα αποτυπώματα στο μαχαίρι δεν ανήκουν στο Ζακ Κωστόπουλο.

Αν και αρχικά είχε δει το φως της δημοσιότητας το σενάριο που ήθελε τον 33χρονο να έχει μαζί του ένα μαχαίρι, σε αυτό που βρέθηκε στον τόπο του περιστατικού δεν υπήρξε ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων του. Το μοναδικό πράγμα στο οποίο βρέθηκαν τα αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου ήταν ένα κομμάτι χαρτί.

Αυτό όμως που έρευνα η Ελληνική Αστυνομία είναι η περίεργη διαδρομή του μαχαιριού, καθώς αρχικά είχε βρεθεί εκτός του καταστήματος, όμως στη συνέχεια κάποιος το πήρε και το πέταξε στο εσωτερικό.

Γενικότερα πάντως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που άνδρες της ΕΛΑΣ που βρέθηκαν στο σημείο, χειρίστηκαν την υπόθεση. Και αυτό γιατί δεν απέκλεισαν το μέρος του περιστατικού, με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν πολλά στοιχεία, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που δείχνει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να σκουπίζει το πεζοδρόμιο.

Τέλος, οι αρχές αναζητούν τρεις ανθρώπους που ήταν μαζί με τον 33χρονο μέχρι και λίγα πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο.

H ανακοίνωση της ΛΑ-ΑΑΣ για το θέμα:

Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία: Καταγγελία της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου

Καταγγέλλουμε το λυντσάρισμα και την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου καθώς και την προσπάθεια συγκάλυψης και δικαιολόγησης του εγκλήματος αυτού. Δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας με βίαιο τρόπο, από δράστες τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου που αναφέρεται πως επιχείρησε να κλέψει κι από ένα πρωτοπαλίκαρο νέο-ναζιστικής ομάδας, ενώ συνέδραμαν και οι αστυνομικές δυνάμεις. Ότι ακολούθησε στη συνέχεια στα διάφορα ΜΜΕ ανέδειξε τη βρωμιά που αναδύεται από αυτό το σύστημα.

Τέτοια φαινόμενα αποτελούν συνέπειες του αντιδραστικού κλίματος που δημιουργεί ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη – το σύστημα της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης – καθώς και της πολιτικής του.

Μιας πολιτικής που καταδικάζει καθημερινά ανθρώπους στην εξαθλίωση και στη φτώχεια, στην περιθωριοποίηση και τη γκετοποίηση. Μιας πολιτικής που γεννά το φασισμό και το ρατσισμό, που ενισχύει τους μηχανισμούς αστυνομικής καταστολής, που φουντώνει τα «σκουπίδια» των ΜΜΕ. Μιας πολιτικής που προάγει τη «στοχοποίηση» του αδύναμου και το «σκύψιμο του κεφαλιού» στον ισχυρό. Μιας πολιτικής που «νομιμοποιεί» τέτοιου είδους βία και δίνει αέρα στα πανιά διάφορων φασιστικών και νέο-ναζιστικών μορφωμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι όλος ο ρατσιστικός και νεοναζιστικός εσμός έσπευσε να ζητωκραυγάσει και να υπερασπιστεί τη στυγνή δολοφονία. Οι κυβερνήσεις και τα κυρίαρχα κόμματα της άρχουσας τάξης, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους και τα Μέσα Παραπληροφόρησης εκθρέφουν και υπηρετούν αυτή την πολιτική.

Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να σταθούν αποφασιστικά ενάντιοι σ΄ ένα τέτοιο κλίμα και σε μια τέτοια πολιτική, που εγκυμονούν πολλούς και σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον. Να καταγγείλουν το έγκλημα και να παλέψουν ενάντια στο δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού. Να προβάλουν τη λογική του αγώνα, της διεκδίκησης, της συλλογικότητας και της πάλης ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση. Να σταθούν ενάντιοι στη φασιστικοποίηση που προωθεί η ντόπια εξαρτημένη άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί διαχειριστές της.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ!

Μ-Λ ΚΚΕ: Αιματηρή κρατική βία δίπλα στην παρακρατική

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Εφ. Συν. για τον αποτρόπαιο τρόπο θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, αποκαλύπτει την αστυνομική- κρατική βία και καταστολή που εξαπολύθηκε δίπλα στην παρακρατική βία και το λιντσάρισμα από στοιχεία που ανήκουν όπως αποδεικνύεται στον ακροδεξιό χώρο. Όχι μόνο εξαπολύθηκε άγρια αστυνομική επίθεση, αλλά με τον πιό προκλητικό τρόπο αυτή η επίθεση καλύφθηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών και συγκαλύφθηκε ο ρόλος και η δράση της Αστυνομίας από την υπουργό Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, συνδέεται άμεσα με την επιβολή ενός αντιδραστικού πολιτικού κλίματος
καταπίεσης και αιματηρών αστυνομικών επιθέσεων. Το έδαφος στους κήρυκες του ρατσισμού και του φασισμού το στρώνουν οι κυβερνήσεις με τον
εκφασισμό του κράτους, τις αντιμεταναστευτικές επιθέσεις, την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Όσο δυναμώνει η αστυνομική τρομοκρατία και ο εκφασισμός μέσα στην κοινωνία, τόσο διευκολύνεται και η δράση των φασιστικών και ρατσιστικών δυνάμεων.

Μπροστά στην αστυνομική βία και καταστολή, σε μια περίοδο που ο φασισμός αποθρασύνεται και σηκώνει απειλητικά το κεφάλι στην Ευρώπη και την Ελλάδα, προβάλει επιτακτικά η ανάγκη της πιό πλατιάς λαικής συσπείρωσης, με μοχλό πάλης τα συνδικάτα, ενάντια στην κυβερνητική κρατική
τρομοκρατία και τη φασιστική απειλή.

prologos.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το