Τάκης Πολίτης: 

Ευγενική θερμή παράκληση

Διάλεξη σε αίθουσα διδασκαλίας με προσωπογραφία του Τσε στον τοίχο και ρήση του Μπολίβαρ πάνω από τον πίνακα.

Universidad Central “Marta Abreu” de Las Villas (UCLV), Santa Clara, Cuba.

Από το 1960 η χώρα δέχεται αμερικανικές κυρώσεις που έχουν προκαλέσει -και συνεχίζουν να προκαλούν- σημαντικά προβλήματα σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων. Το πανεπιστήμιο που διδάσκω φέτος, το UCLV, δεν εξαιρείται. Ο τεχνολογικός του εξοπλισμός, απαραίτητος για πολλά μαθήματα, είναι ελάχιστος και πεπαλαιωμένος.  

Απευθύνω ευγενική θερμή παράκληση σε φίλους και φίλες που καταρχάς νοιώθουν αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες με την Κούβα, που εργάζονται σε φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα που αντικατέστησαν πρόσφατα (ή πρόκειται να αντικαταστήσουν σύντομα) υπολογιστές τους και που μπορούν να αναλάβουν εκ μέρους του φορέα τους την απόφαση δωρεάς των μεταχειρισμένων αυτών υπολογιστών στο κουβανικό πανεπιστήμιο, να μου στείλουν σχετικό mail στο ppol@uth.gr

Οι τυχόν δωρεές θα γίνουν με απολύτως νόμιμη και τυπκά ορθή διαδικασία, με τη συνδρομή της κουβανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια ανταπόκριση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το