ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των «επενδυτών»

Η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο κύρωσης της σύμβασης για το Ελληνικό αποκάλυψε περισσότερο ξάστερα από ποτέ δυο ζητήματα:

  1. Ότι είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα που έχουν καθορίσει οι επιχειρηματικοί όμιλοι για γρήγορες και κερδοφόρες μπίζνες. Με λίγα λόγια αποκαλύπτεται πλέον πως το μεγάλο Μητροπολιτικό Πάρκο θα αποτελεί το «πράσινο προαύλιο» στην ιδιωτική πόλη των 6.000 στρεμμάτων με τα τεράστια κτίρια, ότι προβλέπονται περίφραξη, πύλες ελέγχου για τον περιορισμό της ροής προσέλευσης, ότι θα αλλάξει το μικροκλίμα της περιοχής.
  • Ότι η σύμβαση έχει τη σφραγίδα και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο ένας έκοψε και ο άλλος έραψε για την προώθηση της σύμβασης του Ελληνικού διαμορφώνοντας ένα «fast track» θεσμικό πλαίσιο. “Η επένδυση στο Ελληνικό πρέπει να προχωρήσει” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από βήματος Βουλής, δίνοντας σινιάλο ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει τη συμφωνία

Οι κοκορομαχίες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αφορούσαν το ποιος από τα δυο κόμματα θα πείσει τους ολιγάρχες ότι τα κατάφερε καλύτερα στην επιτάχυνση των διαδικασιών, κοντολογις  «έτρεξε» γρηγορότερα την επένδυση!

Επ’ αυτού μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιχειρώντας να εμφανιστεί ως θιασώτης της επένδυσης και εγκαλώντας την κυβέρνηση για …ανικανότητα να την προχωρήσει ανέφερε εξόχως επιθετικά προς τη Ν.Δ ότι “δεν είναι ικανοί να μεταφέρουν μια πέτρα από τη μια πλευρά στην άλλη” ενώ εμφανίζονταν ως άριστοι τεχνοκράτες. 

Κερασάκι στην τούρτα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης που σημείωσε : «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε για να γίνει αυτή η σύμβαση. Ηρθαμε και το κερδίσαμε. Μαζί με τον επενδυτή που και αυτός συνέβαλε και έγιναν πολλά, αφού η προηγούμενη σύμβαση δεν ήταν υλοποιήσιμη. Ξεκίνησε και υλοποιήθηκε στα χέρια μας».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το