ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ταχ.Δ/νση: Λυκούργου 12, 105 51 Αθήνα. Τηλ.:6972028167-6945261771-6978602520

E-mail: syllogos@mtpy.gr

Αθήνα 08-11-2022

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΑΦΟΡΑ!

Αν είσαι δημόσιος υπάλληλος μάθε το!

Αν είσαι νηπιαγωγός, δάσκαλος, καθηγητής, νοσοκόμος, γιατρός, αστυνομικός, πυροσβέστης, διοικητικός υπάλληλος υπουργείων και λοιπών υπηρεσιών, τραυματιοφορέας, οδηγός ασθενοφόρου, καθηγητής πανεπιστημίου, λέκτορας, κ.α. οφείλεις να γνωρίζεις το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.).

Οφείλεις να ξέρεις το Μ.Τ.Π.Υ.. Οφείλεις να το πεις στην οικογένειά σου για να το ξέρει και εκείνη διότι το Μ.Τ.Π.Υ. είναι περιουσιακό σου στοιχείο.

Κάθε μήνα από τη μισθοδοσία σου κρατείται ένα σεβαστό ποσό και αποδίδεται στο Μ.Τ.Π.Υ. ώστε όταν συνταξιοδοτηθείς να παίρνεις κάθε μήνα ένα μέρισμα. Άκρως απαραίτητο ειδικά σήμερα που οι συντάξεις μας έχουν πετσοκοπεί και το κόστος ζωής έχει εκτιναχθεί.

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που αναρτήθηκε στη Διαβούλευση στις 6/10/2022 επιχειρείται ξεκάθαρα η υφαρπαγή της περιουσίας μας που έχει μαζευτεί από τις προηγούμενες γενιές με αίμα.

Προβλέπει τη δημιουργία θέσης Διοικητή στο ΜΤΠΥ ο οποίος στο πρόσωπό του θα συγκεντρώνει το σύνολο των εξουσιών, καθώς ταυτόχρονα θα είναι και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και εκείνος που θα αποφασίζει περί οικονομικών, διοικητικών και πειθαρχικών θεμάτων χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν παρά μόνο στον Υπουργό. Φυσικά ο διοικητής αυτός δεν εμπίπτει σε κανένα δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό στον οποίο και λογοδοτεί.

Επίσης, με το νομοσχέδιο αυτό προτείνεται η αλλαγή της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΠΥ, από επταμελές σε εννεαμελές, αποδυναμώνοντας με θράσος τη συμμετοχή σε αυτό εκλεγμένων εκπροσώπων θεσμικών οργάνων τονίζοντας μάλιστα ότι η μη συμμετοχή αυτών δεν αποτελεί πρόβλημα για την διεξαγωγή συνεδριάσεων και λήψη αποφάσεων.

Η προτεινόμενη διάταξη της διαχείρισης της κερδοφόρας κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΜΤΠΥ από Ανώνυμες Εταιρείες των οποίων το καταστατικό αναφέρει ρητά τη δυνατότητα εκποίησης, παραχώρησης και μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται, καταδεικνύει ολοφάνερα το σχέδιο της Κυβέρνησης που δεν είναι άλλο παρά το ξεπούλημα της περιουσίας μας! Υπενθυμίζουμε ότι οι ΑΕ δεν λογοδοτούν και δεν ελέγχονται παρά μόνο από τον εκάστοτε υπουργό. Εμείς δηλαδή, οι ιδιοκτήτες της περιουσίας αυτής, δεν θα έχουμε ούτε λόγο ούτε και γνώση για την τύχη της!

Καλούμε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και όλους τους συνταξιούχους, των οποίων η περιουσία υφαρπάζεται με το «έτσι θέλω», να συνδράμουν στον Αγώνα μας για να μην περάσει το νομοσχέδιο αυτό που ουσιαστικά θα σηματοδοτήσει το κλείσιμο του Μ.Τ.Π.Υ., δηλαδή την περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων.

Παρακαλούμε όλους τους συλλόγους-σωματεία και ομοσπονδίες να προωθήσουν την επιστολή μας στα μέλη τους.

Παρακαλούμε όλα τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων-συλλόγων να υπογράψουν το ηλεκτρονικό ψήφισμα.

Παρακαλούμε όλους τους συλλόγους να συνυπογράψουν το ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Υπαλλήλων του Μ.Τ.Π.Υ το οποίο συνυπογράφει και το ΔΣ της Ομοσπονδίας των Συλλόγων του Υπουργείου Εργασίας (ΟΣΥΠΕ) και να το στείλουν στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας με κοινοποίηση στο δικό μας το σύλλογο στα: ypourgos_erg@yeka.gr socinsur@yeka.gr και syllogos@mtpy.gr αντίστοιχα.

Το ηλεκτρονικό ψήφισμα:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/upourgeio_ergasias_kai_koinonikon_upotheseon_aposurse_olon_ton_nomothetikon_diataxeon_pou_aphoroun_to_metokhiko_tameio_politikon_upallelon_1/?fbclid=IwAR19Y7l20GldTFpc8jhAABa0WOh8L5uvNKKOf-C_pokj2phMAo69krE4yek

Ακολουθεί το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης

Το Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων ΜΤΠΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στις 6 Οκτωβρίου 2022 αναρτήθηκε για Διαβούλευση, έως τις 20 Οκτώβρη, σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις». Στο εν λόγω σχέδιο νόμου και ειδικά στο κεφάλαιο Ζ, στα άρθρα 30 έως και 35 και στο κεφάλαιο ΙΒ, στα άρθρα 58 έως 60 επιχειρείται η διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων και τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η ύπαρξή του.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των υπαλλήλων του ΜΤΠΥ ομόφωνα αποφάσισε:

• Καμία ανάγκη νομοθέτησης θέσης Διοικητή στο ΜΤΠΥ, πολλώ δε μάλλον ενός προσώπου που συγκεντρώνει πάνω του ΟΛΕΣ τις εξουσίες διοικητικές, οικονομικές, πειθαρχικές, με μόνη υποχρέωση λογοδοσίας στον/στην Υπουργό που τον όρισε.

• Καμία αλλαγή στην υφιστάμενη σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην επιχειρούμενη νέα 9μελή σύσταση του ΔΣ, τα 5 από τα 9 μέλη δεν έχουν σχέση μετόχου – μερισματούχου με το ΜΤΠΥ, τα 6 δε, ορίζονται απευθείας από την/ον Υπουργό, άρα έχουν την πλειοψηφία και στα χέρια τους περνούν οι τελικές αποφάσεις για την μοίρα της περιουσίας όλων μας.

• Η κινητή και ακίνητη περιουσία του ΜΤΠΥ, δηλαδή η περιουσία των μετόχων – μερισματούχων, είναι ΜΗ κρατική περιουσία από την ίδρυση του ΜΤΠΥ έως και σήμερα. Αποκτήθηκε από κληροδοτήματα (διαθήκες) και από τις καταθέσεις των μετόχων (δημοσίων υπαλλήλων). Ιδιοκτήτες της ακίνητης περιουσίας του ΜΤΠΥ είναι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, χήρες, χήροι, ορφανά και ανάπηρα τέκνα. Παρέμβαση σε αυτήν συνιστά ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ των περιουσιακών τους δικαιωμάτων και καταλύει την έννοια της ιδιοκτησίας, όπως αυτή περιγράφεται στο Σύνταγμα της Ελλάδας, στον Αστικό και Ποινικό Κώδικα και στο Κληρονομικό Δίκαιο.

Απαιτούμε την άμεση ΑΠΟΣΥΡΣΗ όλων των διατάξεων που αφορούν στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το