Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση καλει τούς εργαζόμενους ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας σήμερα Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 07:00 στο χώρο μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο προκειμένου να απαντήσουν, σύμφωνα με ανακοίνωση τους, με δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι στις ενέργειες της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας σε ότι αφορά την ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η δημοτική αρχή δεν σεβάστηκε την Πανελλαδική απεργία – αποχή των εργαζομένων από τις διαδικασίες εισαγωγής και λήψης αποφάσεων στα αρμόδια όργανα (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή κλπ. ) η οποία έχει προκηρυχθεί από την ΠΟΕ – ΟΤΑ και με την διαδικασία του εντέλλεσθαι προσπάθησε για μια ακόμη φορά να την διασπάσει.

Τέλος οι εργαζόμενοι ζητούν να πάρει πίσω η δημοτική αρχή το εντέλλεσθαι να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α., την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η διοίκηση Κάρναβου (ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ) έχουν αποφασίσει την ίδρυση αναπτυξιακής εταιρίας. Αυτό μεταφράζεται σε δυνατότητα να ιδιωτικοποιήσουν όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Καλλιθέας.

Οι εργαζόμενοι με απόφαση του συλλόγου δήλωσαν πως δεν θα το επιτρέψουν και για αυτό το Σωματείο τους έχει κηρύξει απεργία αποχή από όλες τις εργασίες που έχουν να κάνουν με την αναπτυξιακή εταιρία.. Αντίστοιχη απόφαση για απεργία- αποχή για το ίδιο θέμα έχει λάβει και η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η διοίκηση προσπάθησε να προχωρήσει σε κάποιες εργασίες για την υλοποίηση αυτής της απόφασης. Οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών συμμετέχοντας στην απεργία αποχή που έχουμε δεν τις πραγματοποίησαν.

Την Παρασκευή το πρωί η διοίκηση χρησιμοποιώντας υπηρεσιακούς παράγοντες, πίεσε, απείλησε, εκβίασε.

Το σωματείο έκανε παρέμβαση στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει εκφοβισμούς και απειλές απέναντι σε συναδέλφους.

Δήλωσε ότι εάν θεωρούν ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (όπως τους είπαν) μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια και να ζητήσουν να κριθεί παράνομη η απεργία.

Στις 14:30 περίπου έφτασε εντέλλεστε του Δημάρχου, για να προχωρήσουν οι εργασίες. Αμέσως αποφασίστηκε κατάληψη της συγκεκριμένης υπηρεσίας μέχρι το τέλος του ωραρίου, με αποτέλεσμα η υπηρεσία για μια ώρα να μην λειτουργεί.

Στις 15:45 περίπου έφτασαν οι δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες δήλωσαν ότι τους κάλεσε ο Δήμαρχος για να συλλάβουν τους εργαζόμενους που αντιδρούσαν.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δ. Καλλιθέας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας με ομόφωνη απόφαση του καλεί, τους Συναδέλφους/σες να συμμετέχουν σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Την ΔΕΥΤΕΡΑ 07-06-2021 στις 07:00 στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Καλλιθέας
Η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, στην προσπάθεια της να δημιουργήσει Αναπτυξιακό Οργανισμό, με την μορφή Ανώνυμης Διαδημοτικής Εταιρείας, ΕΠΕΛΕΞΕ δύο φορές μέσα στο μήνα να σπάσει την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, από τις διαδικασίες εισαγωγής και λήψης αποφάσεων στα αρμόδια όργανα (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή κλπ. ). Έχει προκηρυχθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από παρέμβαση του Συλλόγου μας.
Η δημοτική Αρχή του Δήμου Καλλιθέας την Παρασκευή 04/06 μετά από την σθεναρή στάση των εργαζόμενων επέλεξε το δρόμο του εντέλλεσθαι (θυμίζοντας άλλες εποχές).
Δυστυχώς δεν σταμάτησε εκεί, κάλεσε και την Αστυνομία για να αποτρέψει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων του Δήμου Καλλιθέας.
Καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη στάση της Δημοτικής Αρχής και Καλούμε τους Συναδέλφους/σες να συμμετέχουν στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για:
Να Πάρει πίσω η Δημοτική Αρχή το ΕΝΤΈΛΛΕΣΘΑΙ κατά της συναδέλφισσας
Να σεβαστεί το Δικαίωμα της Απεργίας
Να Υπερασπιστούμε τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών, την ανάγκη στελέχωσης των Δήμων με μόνιμο προσωπικό και τέλος την ίδια την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και των δημοτών, που εκ του ρόλου μας καλούμαστε να υπηρετήσουμε.
• Καταγγέλλουμε τον ρόλο των Αναπτυξιακών Οργανισμών ΟΤΑ, που κάτω από το προπέτασμα της «υποστήριξης των Δήμων στην άσκηση των αρμοδιοτήτων τους», μοναδικό σκοπό έχει την πρόσληψη εργολαβικού προσωπικού, την υποβάθμιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ και την εκχώρηση τους σε τρίτους.
• Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α.,
• Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου
• Το οριστικό τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας,
• Την ενίσχυση των Δήμων με επιπλέον οικονομικούς πόρους

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το