ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 3/6 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ Ο λόγος στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους! Δε θα αποδεχτούμε τη λογική της υποταγής της ΓΣΕΕ! Όλοι-ες την Πέμπτη 3 Ιουνίου στη διαδήλωση στη 1 μμ στα Προπύλαια Ο σύλλογος κηρύσσει από 1-4 ώρες στάση εργασίας Το αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα να μην κατατεθεί! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ, ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε την απαράδεκτη απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να ακυρώσει την απεργία της Πέμπτης 3/6 και να την μεταθέσει στις 10/6, επειδή η ΓΣΕΕ προκήρυξε άλλη απεργία τότε, αρνούμενη να στηρίξει την ήδη προκηρυγμένη απεργία.

Η απεργία στις 3/6 :

  • είχε ήδη πάρει πανεργατικά χαρακτηριστικά καθώς είχε προκηρυχθεί από εκατοντάδες συνδικάτα και σωματεία και του ιδιωτικού τομέα (ΕΚΑ και άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία)
  • Η μάχη στα σχολεία και τους χώρους δουλειάς ήταν σε εξέλιξη.
  • Η απεργία αυτή σηματοδοτούσε την απόφαση για πραγματική μαζική σύγκρουση με την κυβέρνηση με στόχο να ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ στη Βουλή ενώ ήταν διακηρυγμένο από τα συνδικάτα που είχαν αποφασίσει την απεργία στις 3 Ιούνη ότι θα κλιμακώναν με νέες απεργίες αν η κυβέρνηση έφερνε το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση κινείται η ταύτιση με την εργοδοτική ΓΣΕΕ που συνδιαλέγεται με την κυβέρνηση για τη «διόρθωση» του νομοσχέδιου Χατζηδάκη  καλώντας μάλιστα σε «μάχη» κατά «ορισμένων επίμαχων διατάξεων του νόμου» και όχι της απόσυρσης και ανατροπής του ! Με μια ΓΣΕΕ που είναι άφαντη όλα τα τελευταία χρόνια και κλείνει τα μάτια στον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα, που το νομοσχέδιο Χατζηδάκη θέλει να κάνει νόμο και να τον επεκτείνει παντού.

Τεράστια είναι η ευθύνη της ΑΔΕΔΥ και όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων που στήριξαν αυτή την απόφαση και αντί να επιμείνουν στην πραγματοποίηση της απεργίας στις 3/6 και της αποφασιστικής κλιμάκωσης στις 10/6 και ανάλογα με τις εξελίξεις και σε άλλες απεργίες ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα εργασιακό τερατούργημα που καταργεί το 8ωρο, τις υπερωρίες, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την κυριακάτικη αργία, επιβάλλει την 10ωρη ημερησίως και 50ωρη εβδομαδιαία εργασία, μονιμοποιεί την τηλεργασία, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και τα εργατικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα :

  • οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες μετατρέπουν τις απεργίες σε «κινητές εορτές», υπονομεύοντας την αξιοπιστία των συνδικάτων και των αποφάσεων τους!
  • Ακυρώνουν το σχέδιο για αποφασιστικό αγώνα για να ΜΗΝ κατατεθεί καν το νομοσχέδιο στη Βουλή και κινείται στη γνωστή λογική της απεργίας τις μέρες ψήφισης χωρίς νεύρο, συνέχεια και αποφασιστικότητα που να απειλεί την κυβέρνηση και να την πιέζει να κάνει πίσω.
  • Δίνουν χρόνο και χώρο στην κυβέρνηση να καθορίσει το πλαίσιο της αντιπαράθεσης και να ξέρει ότι οι αντιδράσεις θα είναι σε συγκεκριμένα όρια και δε θα κλιμακωθούν.
  • Αντί να πυροδοτήσει την οργή για την κυβέρνηση και το νομοσχέδιο έκτρωμα τροφοδοτεί την απογοήτευση και την αναποτελεσματικότητα των αγώνων.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ – ΔΕ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ο νόμος αυτός πρέπει να ανατραπεί, να μην κατατεθεί στη Βουλή ούτε να ψηφιστεί. Δεν πρόκειται για ένα απλό νομοσχέδιο. Εμπεριέχει όλα όσα οραματίζεται εδώ και χρόνια το κεφάλαιο και κατά καιρούς επιδίωξαν να φέρουν διάφορες κυβερνήσεις, ανεπιτυχώς βέβαια λόγω της αντίδρασης του εργατικού κινήματος. Στην εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας καθιστά δυνατή τη ριζική μείωση του χρόνου εργασίας με αύξηση μάλιστα των αποδοχών, κυβέρνηση και Ε.Ε. αρπάζουν την ευκαιρία της υγειονομικής κρίσης για να συνδράμουν το κεφάλαιο και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους, εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν νύχτα με νύχτα, χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας, χωρίς μαχητικά συνδικάτα και συλλογική αντίσταση στην αντεργατική λαίλαπα.

Ο εκσυγχρονισμός που επικαλούνται σημαίνει εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη σκλαβιά για τους εργαζόμενους, καθώς όλα τα μέτρα ευνοούν αποκλειστικά τους εργοδότες. Η «ευέλικτη» ρύθμιση του ωραρίου σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν όποτε, όσο και για όποιο μισθό συμφέρει την επιχείρηση, αδιαφορώντας για την κάλυψη και των στοιχειωδών ακόμη αναγκών των ίδιων και των οικογενειών τους.

Απαιτεί να γίνουμε οι σκλάβοι ενός καινούριου εργασιακού μεσαίωνα, στο όνομα μάλιστα τους εκσυγχρονισμού και της προόδου!

Απαιτείται λαϊκός, πανεργατικός ξεσηκωμός για να μην περάσει αυτό το νομοθετικό τερατούργημα.

Στεκόμαστε μετωπικά απέναντι στο νόμο και την κυβερνητική πολιτική. Δεν μπαίνουμε σε καμιά συζήτηση και διάλογο μαζί της. Μας κήρυξαν τον πόλεμο, θα απαντήσουμε δυναμικά! Θα είμαστε απέναντι σε όποιον συναινεί με αυτή την πολιτική και επιχειρεί να ωραιοποιήσει το νόμο.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΜΑΣ

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΉ ΈΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

Καλούμε :

  • στις 3/6 σε κινητοποίηση με συγκέντρωση στις 1μμ στα ΠροπύλαιαΠροκηρύσσουμε στάση εργασίας 1-4 ώρες (που μπορούν οι συνάδελφοι να κάνουν χρήση ανάλογα με το πρόγραμμά τους ώστε να καλύψουν τις τελευταίες ώρες ή και ώρες από το ολοήμερο) για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.
  • Στηρίζουμε την απεργία των Ναυτεργατών που επιμένουν να την πραγματοποιήσουν στις 3/6 κόντρα στις απειλές των εφοπλιστών που προσέφυγαν στα δικαστήρια για την κήρυξή της ως παράνομη.
  • Θα καλέσουμε μαζί με άλλα σωματεία σε μαζική συνέλευση αγώνα με πρόταση για τη Δευτέρα  για να προετοιμάσουμε αποφασιστικά τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 10/6 και την κλιμάκωση αμέσως μετά. ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
  • ΚΑΛΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΆΣΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΉ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10/6 ΝΑ ΔΙΑΨΕΎΣΟΥΝ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
  • Η ΜΑΧΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ – ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΟ 8ΩΡΟ, ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΑΠΕΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το