Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Τ.Θ. 30084

Τ.Κ. 10033, Αθήνα

Fax: 210 3816584, Κιν. 6977509501

Email: sekarchaeologists@gmail.com, http://www.seka.net.gr

Όλοι στην κινητοποίηση της ΔΕΘ!

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καλεί τα μέλη του να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση και πορεία που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα του Σαββάτου, 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζοντας το κοινωνικά εξοντωτικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίζει τώρα το χαρτί της “εξόδου από τα μνημόνια” και του “τέλους των μέτρων” ενώ έχει δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το έτος 2060(!), η μη επίτευξη των οποίων αυτομάτως θα ενεργοποιεί “κόφτες”, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, νέες περικοπές και λεηλασία, καινούρια αντεργατικά νομοθετήματα.

Στην απόπειρα εξωραϊσμού της μαυρισμένης από τις φωτιές του Ιουλίου εικόνας της, η κυβέρνηση προχώρησε πρόσφατα και σε ανασχηματισμό, ο οποίος άγγιξε και το ΥΠΠΟΑ. Προφανώς, όμως, και εδώ, δεν άλλαξε το παραμικρό, και σίγουρα όχι προς το καλύτερο. Ενδεικτικά οφείλουμε να αναφέρουμε για την απερχόμενη υπουργό ότι δεν βρήκε λίγο χρόνο σε όλη την περίοδο της θητείας της να δεχτεί αντιπροσωπεία του ΣΕΚΑ (και παρά τα γραπτά και προφορικά αιτήματά μας) και να ακούσει έστω για μία φορά τα προβλήματα του κλάδου.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, με πάγιο και καίριο αίτημά του την σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, και ενώ κορυφώνει την πίεσή του προς τον ΣΑΤΕ με σκοπό την υπογραφή νέας ΣΣΕ, καλεί όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική απάντηση στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των κηδεμόνων της. Η συσπείρωσή μας στον Σύλλογο είναι ο ουσιαστικότερος τρόπος για να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας, κόντρα σε παλιά και νέα μέτρα.

Σημείο προσυγκέντρωσης του ΣΕΚΑ για την πορεία στη ΔΕΘ θα είναι η Καμάρα, στις 18:00.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το