Σ.ΕΚ.Α.

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Τ.Θ. 30084

Τ.Κ. 10033, Αθήνα

Fax: 210 3816584, Κιν. 6977509501

Email: sekarchaeologists@gmail.com, http://www.seka.net.gr

Αμετακίνητη απόφασή μας η απεργία της 3ης Ιουνίου

Ο Σύλλογός μας και όλος ο κόσμος της εργασίας υποδέχεται με βαθιά απογοήτευση την απόφαση του ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ να αλλάξουν την (κηρυγμένη από τις ίδιες αυτές συνδικαλιστικές οργανώσεις, και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες) ημερομηνία της 24ωρης απεργίας της 3ης Ιουνίου, μεταφέροντάς την στις 10 Ιουνίου.

Ο Σύλλογός μας δεν θα γίνει έρμαιο της αποδιοργανωτικής απόφασης του ΕΚΑ, το οποίο παρακολουθεί και γίνεται έρμαιο της απόφασης της ΑΔΕΔΥ, η οποία παρακολουθεί και γίνεται έρμαιο της ΓΣΕΕ, με την τελευταία να κηρύσσει απεργία στις 10 Ιουνίου (θεωρώντας την πιθανή ημερομηνία ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου) προκειμένου να καθυστερήσει και να υποσκάψει όσο το δυνατόν περισσότερο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Αν μπορούσε η ΓΣΕΕ και οι κυρίαρχες σε αυτήν παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, θα έβαζε απεργιακό ραντεβού για το νομοσχέδιο, μετά την ψήφισή του.

Καταγγέλλουμε το λυπηρό ντόμινο υπόσκαψης του απεργιακού αγώνα / ηττοπάθειας των εν λόγω τριτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, και αποδοκιμάζουμε τη στάση των συνδικαλιστικών δυνάμεων που μπροστά στην κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, το σφοδρό πλήγμα στο δικαίωμα στην απεργία και σε όλες τις συνδικαλιστικές συλλογικές διαδικασίες (από την πρακτική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων μέχρι τις αντεργατικές, οβιδιακές αλλαγές στον τρόπο ύπαρξης των Συλλόγων και Σωματείων, λειτουργίας των Γενικών Συνελεύσεων και λήψης αποφάσεων), και παρά τις αγωνιστικές κορώνες τους για την επιτακτικότητα των αγώνων και για απαίτηση απεργιακής κλιμάκωσης, βιάστηκαν να εγκαταλείψουν την απόφασή τους για απεργία στις 3 Ιουνίου, και στο όνομα της «ενότητας» κυριολεκτικώς σύρθηκαν πίσω και κάτω από τους σχεδιασμούς της ΓΣΕΕ.

Αμετακίνητα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων θα πραγματοποιήσει με συνέπεια, όπως προκήρυξε, την απεργία της 3ης Ιουνίου, και θα κλιμακώσει με δεύτερο απεργιακό ραντεβού την 10η Ιουνίου.

Καθώς πλέον το ραντεβού της πλ. Κλαυθμώνος δεν υφίσταται, ο Σύλλογός μας καλεί την Πέμπτη, 3 Ιουνίου, σε κεντρική απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα, στις 13:00 στα Προπύλαια, μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το