Σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 8 το πρωί έως τις 11, προχωρούν την Παρασκευή, οι εκπαιδευτικοί του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου, καθώς στο σχολείο τους έχει διαγνωστεί ένας μαθητής θετικός στον κορονοϊό.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία το υπουργείο Παιδείας. 

Καταγγέλλουν με ανακοίνωση που δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα του σχολείου ότι παρά τις προσπάθειες του διευθυντή να λάβει σαφείς πληροφορίες και οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, «έλαβε την προφορική (όχι γραπτή) διαβεβαίωση πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας». 

Μάλιστα συνέστησαν να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία ως έχει, χωρίς να ενημερωθούν γονείς-κηδεμόνες-μαθητές, και μη ληφθεί κανένα επιπλέον μέτρο, πλην του εκ νέου καθαρισμού των επιφανειών των θρανίων του τμήματος στο οποίο φοιτά ο μαθητής.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου

Στάση εργασίας – σε ένδειξη διαµαρτυρίας – του Συλλόγου Διδασκόντων του 4ου Γυµνασίου Κερατσινίου»

Αγαπητοί γονείς,

σχετικά µε την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 σε μαθητή του σχολείου µας, σας αναφέρουμε τα εξής:

Το  απόγευμα  της  Δευτέρας  14/09/20,  ο  Διευθυντής  της  σχολικής μονάδας ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πειραιά ότι μαθητής µας που παρευρέθηκε την ημέρα του αγιασμού στο σχολείο – καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του – βρέθηκε θετικός στο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού SARS-CoV-2 και ότι θα παραμείνει τόσο ο ίδιος, όσο και τα µέλη της οικογένειάς του σε καραντίνα, για τις επόμενες δεκατέσσερις ημέρες.

Ακολούθως, ο Διευθυντής επικοινώνησε µε τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας και  Θρησκευμάτων και έλαβε την προφορική (όχι γραπτή) διαβεβαίωση πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Γι’ αυτό το λόγο συνέστησαν:

α) να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία ως έχει, δηλαδή το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά,

β) να μην ενημερωθούν γονείς- κηδεμόνες-μαθητές, ενέργεια που θα προκαλούσε αναστάτωση,

γ) να μην παρθεί κανέναν επιπλέον μέτρο, πλην του εκ νέου καθαρισμού των επιφανειών των θρανίων του τμήματος στο οποίο φοιτά ο μαθητής.

Το ίδιο απόγευμα ο Διευθυντής ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς που – βάσει του ωρολογίου προγράμματος – είχαν μπει στο συγκεκριμένο τµήµα και το πρωί της Τρίτης 15/09/20 ενημέρωσε και τον Σύλλογο Διδασκόντων για το συμβάν.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων εξέφρασε τον προβληματισμό του, την ανησυχία του και την ομόφωνη διαφωνία του µε την ανωτέρω προφορική σύσταση της Επιτροπής και προέβη αμέσως στα κάτωθι:

  1. Ενημέρωσε την ΕΛΜΕ Πειραιά.
  2. Ζήτησε την άμεση ενημέρωση των γονέων-κηδεμόνων των μαθητών και την ενδελεχή απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου, όπως απαιτεί το υγειονομικό πρωτόκολλο.   Η απολύμανση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/09/20, µετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου.
  3. Πρότεινε την αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος, όπως προβλέπεται από τις οδηγίες που εστάλησαν με ημερομηνία 12/09/20 από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας σε όλα τα σχολεία της χώρας, («Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες») και το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Καθώς μέχρι και την Πέμπτη 17/09/20 το σχολείο λειτούργησε κανονικά και δεν έχει υπάρξει καμία έγγραφη οδηγία των αρμόδιων οργάνων για τους περαιτέρω χειρισμούς, ο Σύλλογος Διδασκόντων µε αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μαθητές και γονείς,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας (σύμφωνα µε την πρόταση της ΕΛΜΕ Πειραιά), την Παρασκευή 18/09/20 από τις 8 π.µ. έως τις 11 π.µ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ

για τον τρόπο διαχείρισης του συγκεκριμένου περιστατικού από τους αρμόδιους φορείς.

Κερατσίνι, 17/09/20

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γυµνασίου Κερατσινίου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το