ΑΠΟΦΑΣΗ της από 16/2/2024 Γ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Τη Δευτέρα, 12/2, συμμετείχαμε, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της ΓΣ του Συλλόγου μας, μαζί με τους συλλόγους ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ και φοιτητικούς συλλόγους, στην κινητοποίηση μας έξω από το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το ΚΛΕΙΔΙ, σε μια πολιτική κίνηση διαμαρτυρίας κατά των εξ αποστάσεως εξετάσεων, πρακτική που χρησιμοποιείται από τις πρυτανικές αρχές και την κυβέρνηση για να καταστείλουν τον αγώνα των φοιτητών/τριών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Η συμβολική αυτή διαμαρτυρία αποκλεισμού του κτηρίου πραγματοποιήθηκε ενώ οι πρυτανικές αρχές είχαν ήδη προχωρήσει σε κλείδωμα (ΛΟΚ-ΑΟΥΤ) του κτηρίου.

Κινηματικά και συλλογικά υπερασπιζόμαστε την ομόφωνη απόφαση της ΓΣ μας και την κινητοποίησή μας τη Δευτέρα, 12/2.

Η συνεχιζόμενη αναμετάδοση ψεμάτων περί «δολιοφθορών», «παράνομων ενεργειών» και «σαμποτάζ» τόσο από ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και από τις πρυτανικές αρχές είναι απαράδεκτη και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

Καταγγέλλουμε τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες -και- υπό την πίεση της κυβέρνησης και των τρολ των κοινωνικών μέσων που απαιτούσαν την απόλυση όλων μας, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε Ε.Δ.Ε. για 13 μέλη του Συλλόγου μας, του Δ.Σ., του προεδρείου της Γ.Σ. της 7ης Φεβρουαρίου και δύο μελών του Κ.Σ.της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

Καταγγέλλουμε την παραπομπή προς απόλυση του συμβασιούχου συναδέλφου μας Δημήτρη Αντωνίου, που επί 19 συναπτά έτη προσφέρει στο Ίδρυμα με αυτοθυσία, δίνοντας τη μάχη κάθε μέρα, όπως όλοι μας, για τη λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΚΠΑ στις οποίες απασχολείται. Υπηρεσίες υποχρηματοδοτούμενες, υποστελεχωμένες, με ελλείψεις σε στοιχειώδες επίπεδο που όλοι μας προσπαθούμε να κρατήσουμε λειτουργικές για τη διασφάλιση των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Καταγγέλλουμε και την εμπλοκή των εισαγγελικών αρχών σε ένα ζήτημα που αφορά συνδικαλιστική δράση.

Δε θα δεχθούμε κανέναν εκβιασμό, ούτε εκφοβισμό.

Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης και τη συνδικαλιστική δράση.

Δε θα δεχθούμε ούτε και θα υποκύψουμε σε μεθοδεύσεις που, επιστρέφοντας στη μετεμφυλιακού τύπου αντίληψη για το δίκαιο, συνιστούν συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στη βάση πολιτικών απόψεων και δηλώσεων, καταστρατηγώντας το κράτος δικαίου, το Σύνταγμα και τους νόμους.

Υπερασπιζόμαστε τη συνδικαλιστική δράση. Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία λόγου.

Υπερασπιζόμαστε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το