Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα εντεινόμενα περιστατικά ρατσιστικής βίας, που το τελευταίο διάστημα εκφράζονται είτε με επιθέσεις εναντίον μεταναστών εργατών στην περιοχή, είτε ακόμα και με επιθέσεις εναντίον μαθητών γιατί τυγχάνουν να έχουν διαφορετική εθνικότητα. Στην ανακοίνωσή του, εκφράζει τη λύπη του γιατί «με αφορμή το θέμα του “Μακεδονικού” και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της χώρας μας και γειτονικών χωρών, δυναμώνουν οι προσπάθειες ακραίων εθνικιστικών κύκλων για δράσεις στα σχολεία και για καλλιέργεια κλίματος εθνικιστικής υστερίας και αντίστοιχης ιδεολογικής εκμετάλλευσης».

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οι ιδέες του φασισμού να δηλητηριάσουν τα μυαλά των μαθητών μας! Δεν θα αφήσουμε το μίσος να φωλιάσει στις καρδιές νέων παιδιών, μίσος ενάντια στο συμμαθητή, ενάντια στον άλλο νέο επειδή τυχαίνει να έχει επίθετο σε μία άλλη γλώσσα, διαφορετική χώρα γέννησης, θρησκεία, πολιτιστικά γούστα.

Καταδικάζουμε τις απρόκλητες επιθέσεις σε νέα παιδιά και σε ανθρώπους που παλεύουν να βγάλουν ένα μεροκάματο, τις “ανακρίσεις” για τη χώρα προέλευσης, τη φυλετική και ρατσιστική βία από όπου κι αν προέρχεται. Δουλεύουμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες, αγωνιζόμαστε για να αποκτήσουν οι μαθητές μας τα εφόδια που χρειάζονται για μία μελλοντική ειρηνική ζωή. Θέλουμε οι νέοι να είναι ενωμένοι και αγαπημένοι, επομένως δεν μπορεί παρά να είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια διαχωρισμού τους!».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το