Tη σύλληψη ενός μετανάστη – μαθητή του Γυμνασίου Μαραθώνα από την Αστυνομία, την Παρασκευή 19 Ιούνη, την ώρα που δούλευε στα θερμοκήπια της περιοχής, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στην Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της, «η τυχαία συνάντηση των αστυνομικών που παρεμπιπτόντως έψαχναν σεσημασμένες πατάτες που φύτρωσαν σε μποστάνι με ντομάτες, κατέληξε στη σύλληψη του παράνομου μετανάστη που φρόντιζε το μποστάνι. Τσάκωσαν λαβράκι, τα λαγωνικά, μιας και ο τρομερός εγκληματίας δεν είχε τα απαραίτητα χαρτιά μαζί του, ούτε ήταν δηλωμένος εργαζόμενος (τυχαίο!!!), που και αυτά είχαν λήξει μιας και η ΜΚΟ “Μετάδραση” που ανέλαβε από το 2016 κηδεμόνας του μαθητή, δεν έκανε τον κόπο να τα ανανεώσει (δεν πρόλαβε!!!). Με διαδικασίες express μεταφέρθηκε στην Αμυγδαλέζα για τα περαιτέρω (απέλαση!!!)».

Mετά το ξεσπίτωμα των μεταναστών που μέσω προγράμματος είχαν βρει ένα κεραμίδι να βάλουν το κεφάλι τους, οι διωκτικές αρχές στρέφονται με διαδικασίες express κατά των προσφύγων και μεταναστών, απορρίπτοντας μαζικά αιτήσεις ασύλου, εντείνοντας την καταστολή εις βάρος τους.

Ο μαθητής που αναζήτησε ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα μας, συμμετείχε πλήρως στη σχολική ζωή, παρά τις δυσκολίες της προσαρμογής, σε ένα σύστημα που τον βλέπει ως τον τελευταίο τροχό της αμάξης. Αναζήτησε εργασία για να μπορεί να επιβιώσει αξιοπρεπώς και ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας πολλαπλασιάστηκαν οι δυσκολίες.

Η ΑΣΕ απαιτεί την άμεση αποφυλάκιση του μαθητή, να λάβει όλα τα απαραίτητα χαρτιά για να συνεχίσει απρόσκοπτα τις σπουδές του και να ικανοποιηθεί το αίτημά του για παροχή ασύλου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το