Με ανακοίνωσή του το ΣΕΘΕΑ διεκδικεί μέτρα προστασίας των εργαζομένων

    «Στον κλάδο μας αυτό που βιώνουμε από τη σεζόν που ήδη έχει ξεκινήσει, είναι οι σε πάρα πολλές περιπτώσεις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας. Υπάρχει τεράστια εντατικοποίηση, να βγαίνει η δουλειά με λιγότερους εργαζόμενους για να “κόβεται” το “εργατικό κόστος”», σημειώνει το Σωματείο κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για καταγγελίες που φτάνουν σε αυτό για παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας, για δουλειά σε μεγάλο ύψος, δουλειά σε συνθήκες ζέστης, βροχής, για «εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς, με πίεση κάθε είδους από την εργοδοσία, για να “βγει η δουλειά”, “το πρότζεκτ πάνω από όλα” χωρίς να υπολογίζεται σε αυτά η σωματική και ψυχική καταπόνηση των εργαζομένων».

    Και επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η δουλειά νύχτα με νύχτα και η καταπόνησή μας, δεν αναπληρώνονται με μαζεμένα ρεπό μετά από 3 μήνες όπου ο φόρτος εργασίας θα είναι λιγότερος. Αναδεικνύεται με τραγικό τρόπο η έλλειψη, ταυτόχρονα όμως και η ανάγκη να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με την εφαρμογή της πολιτικής των διαδοχικών κυβερνήσεων (με κατάργηση κλαδικών Συμβάσεων, ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας κ.ά.) έχει υποβαθμίσει ριζικά το επίπεδο εργασίας και ζωής μας».

    Το Σωματείο απαιτεί:

    • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε όλους τους χώρους στο Θέαμα – Ακρόαμα που θα κατοχυρώνει τις σύγχρονες ανάγκες μας, με αυξήσεις στους μισθούς, κατοχυρωμένο ωράριο, μέτρα ασφάλειας και προστασίας της δουλειάς μας.
    • Το κόστος και η ευθύνη των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας είναι αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας και δεν μπορεί να παραπέμπεται στην ατομική ετοιμότητα και ικανότητα των εργαζομένων (προστατευτικά παπούτσια εργασίας, φόρμες εργασίας, κράνος, φακοί, ζώνη για τα ύψη κ.α).
    • Ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και όχι μετατροπή του σε ανεξάρτητη αρχή (σύμφωνα με τον Χατζηδάκη). Να ενισχυθεί σε μέσα και εξοπλισμό, με προσλήψεις για ουσιαστικούς ελέγχους σε όλους τους χώρους δουλειάς).

    πηγή: thepressproject.gr

    e-prologos.gr

    Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το