Σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων Π.Π.Π «Η ΜΗΤΕΡΑ & ΠΑΙΔΟΠΟΛΕΙΣ» μπροστά στις απολύσεις 11 εργαζομένων μέχρι το τέλος του μήνα και την επικίνδυνη και εκρηκτική κατάσταση που προκαλείται για τους εργαζόμενους και τα παιδιά.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του σωματείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλοι στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Πέμπτη 9/2 09:00 – 12:00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο Υπουργείο εργασίας στις 9:30 π.μ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !!!

Επικίνδυνη και εκρηκτική η κατάσταση για τους εργαζόμενους και τα παιδιά στην προστασία παιδιού.

Τα φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος ανήλικων παιδιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και οι εξελίξεις στις ιδιωτικές δομές Μ.Κ.Ο παιδικής προστασίας, αποδεικνύουν ότι τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα της πολιτικής που εμπορευματοποιεί την υγεία την πρόνοια και τα ίδια τα παιδιά.

Η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων στην λογική της μείωσης των δημοσίων δαπανών, της λογικής κόστους-οφέλους (κόστος για το κράτος και όφελος για τους επιχειρηματίες “φιλάνθρωπους” του χώρου) έφεραν σε αυτή την κατάσταση τις δημόσιες δομές προστασίας παιδιού.

Αντεργατικές, αντιπαιδαγωγικές, αντιεπιστημονικές, ελαστικές σχέσεις εργασίας κυριαρχούν σε όλες τις δομές.

Συνάδελφοι με ανανεωμένες συμβάσεις εργασίας 8-9-10 χρόνια, με δικαιώματα ψίχουλα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες απολύονται, από όλους τους κλάδους, 11 συνάδελφοι βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι απολύονται μέχρι το τέλος του μήνα!!

Αντικαθίστανται από 2 (ΔΥΟ),

Ενώ έπονται απολύσεις και σε άλλους κλάδους.

Είναι αδύνατον να είναι σε βάρδια, δύο βρεφονηπιοκόμοι με 12 παιδιά ή ένας κοινωνικός επιμελητής με 18 παιδιά, για να καλυφθούν οι ανάγκες τους με αξιοπρέπεια αμφοτέρων και να τηρηθούν όλα τα μέτρα για την ασφαλή διαβίωση τους;

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!!

Οι εργαζόμενοι στην προστασία παιδιού είμαστε κάτω από τα όρια ασφαλείας για εμάς και τα παιδιά. Η ασφάλεια όλων δεν είναι πλέον θέμα ικανοτήτων των εργαζομένων.

Στο ΜΗΤΕΡΑ, 4 τμήματα είναι κλειστά, στο αναρρωτήριο άλλα 4 , ενώ στα παιδιατρικά νοσοκομεία φιλοξενούνται δεκάδες παιδιά με εισαγγελική εντολή, γιατί έχουν κλείσει τμήματα σε δημόσιες δομές και δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας.

Παιδιά που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντός, που έχουν εγκαταλειφθεί ή κακοποιηθεί από τις οικογένειές τους εξαιτίας των καταστάσεων που έχουν βιώσει σε τόσο τρυφερή ηλικία, χρειάζονται ιδιαίτερη ψυχοκοινωνική στήριξη από κατάλληλη διεπιστημονική ομάδα και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης.

Έρχεται το κράτος που με την αδιαφορία του τα κακοποιεί για άλλη μία φορά!

  • Για ποια δικαιώματα των παιδιών επικαλούνται; Ποιο είναι επιστημονικό, παιδαγωγικό;
  • Για ποια αποϊδρυματοποίηση μιλάνε; Μόνιμο προσωπικό, χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ή ΜΚΟ και χορηγούς!!
  • Για ποια ευαισθησία προς τα παιδιά και τους εργαζόμενους μιλάνε ενώ
  • ταυτόχρονα απολύουν εργαζόμενους με εμπειρία χρόνων.

Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή τη βαρβαρότητα.

Τα παιδιά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, δεν είναι αντικείμενα.

Η ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση βαραίνει τη διοίκηση, το υπουργείο, την κυβέρνηση και όλες τις προηγούμενες, που έφεραν τα πράγματα ως εδώ.

Να αναλάβουν λοιπόν την ευθύνη και να δώσουν άμεσα λύσεις στα προβλήματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Καμία απόλυση! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην προστασία του παιδιού όλων των ειδικοτήτων με βάσει τις ανάγκες για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ποιοτικές συνθήκες στήριξης και φροντίδας των παιδιών.
  • Καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ιδιωτών, ΜΚΟ.
  • Να ανοίξουν όλες οι πτέρυγες που έχουν κλείσει με την ανάλογη στελέχωση στο Π.Π.Π Μητέρα, Παιδοπόλεις, Αναρρωτήριο Πεντέλης με βάση τις ανάγκες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

05/02/2023

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το