Mια από τις μεγαλύτερες καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας της βιώνει τα τελευταία 24ωρα η Γερμανία, με τον αριθμό των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες να ξεπερνά τους 130, ενώ πάνω από 1.300 είναι οι αγνοούμενοι.

Η τραγωδία που βιώνει ο λαός της Γερμανίας δεν αποτελεί μια τυχαία “φυσική καταστροφή”, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί από τα κυρίαρχα ΜΜΕ εντός κι εκτός της Γερμανίας. Το πρόσωπο της ιμπεριαλιστικής αυτής χώρας, που παρουσιάζοταν ως πρότυπο οργάνωσης κράτους και δομών, τσαλακώθηκε όχι από κάποια υποτιθέμενη φυσική καταστροφή, αλλά από την πολιτική της κυρίαρχης τάξης του μεγάλου κεφαλαίου της Γερμανίας, που από τη μια όλα τα προηγούμενα χρόνια με την ασύδοτη δράση του και κάτω από την πολιτική της υπερεκμετάλλευσης του φυσικού περιβάλλοντος λεήλατησε το φυσικούς πόρους και από την άλλη εφαρμόζει μια πολιτική εγκατάλειψης των προστατευτικών δομών και δομών πρόληψης τέτοιων φαινομένων. 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Γερμανίας για την τραγωδία που βιώνει, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την πολιτική της κυρίαρχης τάξης της Γερμανίας, του μονού υπεύθυνου δηλαδή για την τραγωδία αυτή.

Ανακοίνωση Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το