Η χθεσινή (4/4/2024) απόφαση του ΔΣ της Διοίκησης του ΨΝΑ είναι η 3μηνη αναστολή της μετακίνησης του Οικοτροφείου στο Ζεφύρι. Καταψήφισε την απόφαση ο αιρετός στο ΔΣ του Νοσοκομείου εκπρόσωπος των εργαζομένων και μέλος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων, και το ένα από τα τρία διορισμένα μέλη στο ΔΣ του Νοσοκομείου δήλωσε παρών στην ψηφοφορία.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Διοίκησης του ΨΝΑ κλήθηκαν να μιλήσουν η επιστημονικά υπεύθυνη της δομής, Ελένη Μόλαρη, και το μέλος της Αυτοεκπροσώπησης και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Προστασίας Δικαιωμάτων των Ψυχικά Ασθενών, Γεωργία Μυλωνάκη.

Η κα Μόλαρη εξήγησε αναλυτικά τους λόγους σύμφωνα με τους οποίους κρίνεται αντιεπιστημονική η μεταστέγαση της δομής, ενώ σημειώνεται ότι αναφορά της έχει αποσταλεί και στην Ειδική Επιτροπή Προστασίας.

Η Γ. Μυλωνάκη δήλωσε τη συμφωνία της με τις αιτιάσεις τής επιστημονικά υπεύθυνης και του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων του ΨΝΑ και ενημέρωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί αναλυτικά στην επόμενη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Προστασίας, στην οποία θα εισηγηθεί α) αυτοψία της δομής στο Ζεφύρι β) παρέμβαση στον κ. Βαρτζόπουλο σχετικά με το θέμα και γ) ενημέρωση του κλιμακίου ψυχικής υγείας του ΠΟΥ. Τέλος, ανέφερε ότι θα γίνει παρέμβαση στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να συνδράμει στο στεγαστικό πρόβλημα των 37 δομών του ΨΝΑ.

Εκτός από τη Γ. Μυλωνάκη, στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας και της Πέμπτης πήραν μέρος αθροιστικά τα μέλη του ΔΣ της Αυτοεκπροσώπησης Θάνος Ανεστόπουλος (Γραμματέας) και Θανάσης Κατσιγιάννης (μέλος), ενώ από τον ΠΕΣΟΨΥ Βύρωνα έλαβε μέρος ο Γραμματέας του ΔΣ Γιάννης Χαρίτος και από τον ΣΟΨΥ Κορυδαλλού ο Πρόεδρος Χριστόφορος Παπαδάκης.

Το Σωματείο Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας “Αυτοεκπροσώπηση” και οι Σύλλογοι Οικογενειών δεσμεύτηκαν να παρακολουθούν το θέμα και να ενεργήσουν από κοινού με τον Ενιαίο Σύλλογο Εργαζομένων του ΨΝΑ προκειμένου να αποτραπεί τελεσίδικα η απολύτως αντιεπιστημονική μεταστέγαση του Οικοτροφείου ΕΝΤΡΟΠΙΑ στο Ζεφύρι.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το