Η σημερινή ημέρα ανήκει δικαίως στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ένα παιδί που πέρασε δύσκολα, πάλεψε και κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και σήμερα είναι πρωταθλητής του ΝΒΑ, οδηγώντας τους Μιλγουόκι Μπακς στην κορυφή μετά από πενήντα χρόνια.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να δώσουν τα συγχαρητήριά τους στον «Greek Freak».

Ανάμεσά τους, σίγουρα ξεχώρισαν κάποια – δειλά – retweet του Άδωνη Γεωργιάδη για τον Έλληνα πρωταθλητή, που μάλλον «ξέχασε» ότι μόλις πριν από τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο «Blue Sky», ο σημερινός υπουργός αναφερόταν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο με απαξιωτικό τρόπο και με μεγάλες δόσεις ξενοφοβίας. Φωνάζοντας, αποκαλούσε τον σπουδαίο αθλητή με λάθος όνομα, λέγοντάς τον «Ακενοτούμπο» και με μανία επιχειρηματολογούσε για το ότι είναι Αφρικανός και όχι Έλληνας παρά το γεγονός πως τον αποκαλούν Έλληνα και έχει ιθαγένεια ελληνική.

Σοκαρισμένος ο Μητσοτάκης που ο Αντετοκούνμπο πήρε πρωτάθλημα NBA. Νόμιζε ότι τα Σεπόλια βγάζουν μόνο υδραυλικούς.

Μάλλον θα ξέχασε ότι στις 9 Ιουνίου 2015 είχε έρθει ένας νόμος στη Βουλή για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, όπως ο Γιάννης και τα αδέρφια του. Διεξήχθη, μάλιστα, ονομαστική ψηφοφορία για το σχετικό άρθρο 1Β του νομοσχεδίου . Τι είχε αλήθεια ψηφίσει ο κύριος Μητσοτάκης;   “Οχι” είχε, ψηφίσει. “Οχι“…

Και όπως εύστοχα σημειώνει ο Δημήτρης Σούλτας (Dimitris Soultas) : “Το μέτρο για να πιστέψουμε πόσο ειλικρινής είναι η χαρά σου για τον άθλο του Γιάννη είναι το τι πιστεύεις για ένα παιδί μεταναστών που είναι σήμερα 16 ετών, μένει σε μια γειτονιά της Αθήνας και ΔΕΝ έχει ταλέντο στο μπάσκετ. Αν μισείς αυτό το παιδί, αν το θεωρείς βάρος που πρέπει να ξεφορτωθείς τότε η “χαρά” σου είναι υποκριτική. Γιατί εμείς τον Γιάννη τον θαυμαζουμε όχι μόνο για τον αγώνα που κέρδισε σήμερα, αλλά και για τον αγώνα που έδινε για να επιβιώσει με την οικογένειά του. Θαυμαζουμε τους Γιάννηδες αυτού του κόσμου, ανεξάρτητα από τα τρόπαια. Θαυμαζουμε τους Γιάννηδες αυτού του κόσμου ακόμα κι αν χάσουν την κρίσιμη βολή, ακόμα κι αν δεν γίνουν ποτέ οι ήρωες κανενός”.

Την παράσταση όμως έκλεψε και η Ελληνική Αστυνομία, της οποίας τα συγχαρητήρια στον Γιάννη Αντετοκούνμπο αποτέλεσαν εστία σχολιασμού στο twitter, με τους χρήστες να θυμίζουν στην ΕΛ.ΑΣ παλιότερες δηλώσεις του Greek Freak που κρυβόταν για να μην τον συλλάβουν και τον απελάσουν

Προς τιμήν του Αντετοκούνμπο το Eλληνικό Λιμενικό και η FRONTEX μετονομάζουν τις φονικές επιχειρήσεις επαναπροώθησης στο Αιγαίο, σε push Bucks!

Α, και να μην ξεχάσουμε εκείνον τον Τσαρκα…Τσαρτα…Τσιάρτα πως λέγεται

Η απάντηση των ΑΕΚτζήδων στην προσβολή του Τσιάρτα

“Η μάνα όλων των προσφύγων, η αγκαλιά των φτωχών, η πηγή του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, η ΑΕΚ δεν νοείται να έχει στο πάγκο της ένα πρόσωπο που βάσει γεγονότων αποτελεί ρατσιστική μορφή, αφού οι δηλώσεις και οι πράξεις του κατά καιρούς φανερώνουν έναν άνθρωπο μισαλλόδοξο και κακοήθη”.

Η θέση του “δάσκαλου”, γιατί τέτοιος πρέπει να είναι ο προπονητής για παιδιά κάτω των 21 ετών, δεν μπορεί να υποστηριχτεί από εκείνον που πρόσβαλε δημόσια το σύμβολο του Ελληνικού αθλητισμού Γιάννη Αντεντοκούμπο, ένα παιδί που ξεκίνησε από το μηδέν και με την αξία του δοξάζει την χώρα μας στα πέρατα της Γης, από εκείνον που κατέκρινε τον 11χρονο που σήκωσε την σημαία στη παρέλαση επειδή ήταν αλλοδαπός, από εκείνον που η ίδια η ΑΕΚ του είχε αφαιρέσει το διαρκείας πριν κάποια χρόνια και φυσικά από εκείνον που όταν η ΑΕΚ έδινε την μάχη της ώστε να μην διαλυθεί, την πολέμησε ως τέλους και δεν δεχόταν καν το διακανονισμό που του προσφέραμε, απαιτώντας την άμεση εξόφλησή του, βάζοντας την ομάδα σε κίνδυνο και τον εγωιστικό και κτηνώδη εαυτό του πάνω από όλα! Ο νάρκισσος! (original)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το