Σε 3.000 απολύσεις και περικοπές μισθών θα προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού έχει πλήξει τις πτήσεις παγκοσμίως.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι δεν αναμένει πως έσοδα και επιβάτες θα επιστρέψουν στα επίπεδα προ-κορωνοϊού πριν το καλοκαίρι του 2022 το νωρίτερο, μεταδίδουν οι New York Times.

Οι απολύσεις αφορούν πιλότους και μέλη πληρωμάτων ενώ στα σχέδια της είναι περικοπές έως 20% στους μισθούς, ματαίωση του 99% των πτήσεων της μέχρι τον Ιούλιο και κλείσιμο αεροπορικών βάσεων της στην Ευρώπη, μέχρι να ανακάμψει η ζήτηση. Ο δε διευθύνων σύμβουλος, Μάικλ Ο’ Λίρι θα παρατείνει μέχρι τον Μάρτιο του 2021 την μείωση κατά 50% των αποδοχών του.

Η Ryanair σκοπεύει επίσης να ζητήσει από την Boeing την καθυστέρηση της παράδοσης αεροπλάνων, καθώς δεν αναμένει ότι η ευρωπαϊκή εναέρια κυκλοφορία θα ανακάμψει πλήρως τα επόμενα χρόνια, δήλωσε η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία την Παρασκευή. Τους τρεις μήνες έως τα τέλη Σεπτεμβρίου προβλέπεται πως μόνο το 50% των πτήσεων θα εκτελεστούν.

πηγή: 3point magazine

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το