Η Γερμανία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με μια συστοιχία η καθεμιά, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και η Ολλανδία

Η Γερμανία παρέδωσε στην Ουκρανία συστοιχία του προηγμένου συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, αμερικανικής κατασκευής, για να βοηθήσει το Κίεβο να αμυνθεί έναντι των συχνών πυραυλικών πληγμάτων της Ρωσίας.

Το σύστημα αυτό συμπεριλήφθηκε χθες Τρίτη στον κατάλογο με τα όπλα τα οποία έχουν παραδοθεί από τη Γερμανία στην Ουκρανία που αναρτάται σε κυβερνητικό ιστότοπο.

Η κινητή συστοιχία θεωρείται από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα συστήματα στον πλανήτη. Μπορεί να αντιμετωπίσει αεροσκάφη, βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους Κρουζ. Μία τέτοια συστοιχία περιλαμβάνει από τέσσερις έως οκτώ εκτοξευτές φορτωμένους με τέσσερις πυραύλους ο καθένας.

Η Γερμανία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με μια συστοιχία η καθεμιά. Τα συστήματα θα αξιοποιηθούν για την προστασία κρίσιμων υποδομών.

Το γερμανικό πρακτορείο Τύπου dpa επικαλείται γερμανική στρατιωτική πηγή που ανέφερε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ σε μια χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ όπου διεξήχθησαν επίσης κοινά γυμνάσια στη χρήση των συστημάτων.

Επιπλέον, η Ολλανδία θα προμηθεύσει επίσης δύο συστήματα αεράμυνας Patriot και μερικούς πυραύλους στην Ουκρανία.

πηγή: kosmodromio.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το