Η ανάθεση του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι δεν επρόκειτο για σωστή επιλογή, εν μέσω κατηγοριών ότι η χώρα είχε δωροδοκήσει στελέχη της FIFA.

Υπό κράτηση τέθηκε ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Σύμφωνα με τη γαλλική online εφημερίδα Mediapart, ο Πλατινί μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της αρμόδιας υπηρεσίας για την καταστολή της διαφθοράς στη Γαλλία OCLCIFF.

Ο Μισέλ Πλατινί εξελέγη πρόεδρος της UEFA το 2007 και παρέμεινε επικεφαλής μέχρι το 2015, όταν η Επιτροπή Ηθικής της FIFA τον απέκλεισε για μια σειρά από παραβάσεις.

Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Σεπ Μπλάτερ είχαν αποκλειστεί από το ποδόσφαιρο με τέσσερα χρόνια ποινή, αφ’ότου ήλθε στο φως της δημοσιότητας ότι ο Πλατινί είχε λάβει πληρωμή 2 εκατ. από τον Μπλάτερ.

Ο ίδιος ο Πλατινί, πάντως, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και έχει προβεί σε νομικές ενέργειες, σε μια προσπάθεια να «καθαρίσει» το όνομά του.

Πριν από λίγο, το νομικό τιμ του Γάλλου παράγοντα εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο Πλατινί δεν έχει συλληφθεί, αλλά ανακρίνεται από τις αρχές για την υπόθεση.

—————Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το