Αναδημοσιεύουμε από το site  “Η Άλλη Άποψη” τη συνέντευξη

του υποψήφιου ευρωβουλευτή του Μ-Λ ΚΚΕ , Μπάμπη Χατζηθεοδωρίδη

-Ποιο νόημα έχουν για εσάς οι Ευρωεκλογές που έρχονται; Ποιο το διακύβευμά τους για την εργατική τάξη και το λαό μας;

Η εργατική τάξη κι ο λαός μας καλούνται να δώσουν την ψήφο τους στις ερχόμενες Ευρωεκλογές. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τους υποψήφιούς τους παραχωρούν στους εαυτούς του ατελείωτες ώρες προβολής, παρελαύνοντας από κανάλι σε κανάλι, δημόσιο ή ιδιωτικό, δημαγωγώντας καθημερινά , παρουσιάζοντας μία ψεύτικη εικόνα στο λαό μας για την πραγματικότητα που τα κόμματά τους έχουν χτίσει γι’ αυτόν. Εκβιάζουν με κάθε τρόπο προκειμένου να του κλέψουν για μια ακόμη φορά την ψήφο του, πατώντας πάνω στα προβλήματά του και τις αγωνίες του. Λένε και υποστηρίζουν ότι αυτοί βρίσκονται δίπλα στο λαό μας, στις αγωνίες του, στη φτώχεια του. Στην πραγματικότητα στέκονται μακριά του, απέναντι από τη ζωή του, από τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Αντιμετωπίζουν τα κόμματα αυτά, και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών το δείχνουν ξεκάθαρα, σα μία εισαγωγή στη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών…ο ΣΥΡΙΖΑ για να κρατήσει την κυβερνητική εξουσία κι η ΝΔ για να την κατακτήσει ξανά. Στήνουν και οι δύο μονομάχοι καθημερινά άθλια σκηνικά , φτηνής και χυδαίας αντιπαράθεσης, που φανερώνει όμως και την πραγματική τους πολιτική στα μάτια του λαού μας. Οξύνουν τεχνητά και πολώνουν τα πνεύματα, υψώνουν ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές και ψεύτικα διλήμματα θέλοντας έτσι να τον αποπροσανατολίσουν. Του κρύβουν πως συμφωνούν , και τα μικρότερα πολιτικά δεκανίκια της αστικής πολιτικής σκηνής, στο βασικό. Την όσο το δυνατό καλύτερη εξυπηρέτηση της πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της τεράστιας ανεργίας που ζούμε μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ιδιαίτερη ένταση τα χρόνια της κρίσης. Θέλουν να υπηρετήσουν όσο το δυνατό πιο πιστά την πολιτική της υποτέλειας και της εξάρτησης στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην υποτιθέμενη αντιπαράθεσή τους δε λένε κουβέντα για τα παραπάνω. Κρατούν ευλαβική σιωπή για τις εξαιρετικά επώδυνες συνέπειες που έχει για τη χώρα και το λαό μας η ένταξη εδώ και δεκαετίες στην Ε.Ε., η παραμονή μας σε αυτή. Δε λένε το παραμικρό για την αληθινή φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον πραγματικό της χαρακτήρα. Οι άφθονοι πολιτικοί υποψήφιοι των αστικών κομμάτων που «οργώνουν» τη χώρα τις μέρες αυτές, και την περιοχή μας, στα τόσα και τόσα που έχουν πει απέφυγαν, όπως «ο διάολος το λιβάνι», και την παραμικρή αναφορά σε όλα αυτά. Δε μας προξενεί εντύπωση η σιωπή αυτή. Κατανοούμε πως είναι τρομερά δύσκολο να μιλήσεις για όλα αυτά σε μία περιοχή , όπως η Ημαθία, που επί 40 περίπου χρόνια ένταξης στην Ε.Ε. και 10 περίπου χρόνια κρίσης πληρώνει βαρύτατο τίμημα. Πώς να τα πουν όλα αυτά σε μία αγροτική περιοχή που την ξεκλήρισε όλα αυτά τα χρόνια η πολιτική της Ε.Ε. , οδηγώντας χιλιάδες φτωχούς και μεσαίους αγρότες στην έξοδο; Δε γίνεται να τα πεις όταν είσαι από τα γεννοφάσκια σου υποστηρικτής, λάτρης αυτής της πολιτικής, όταν στέκεσαι στην απέναντι όχθη από το λαό και τα προβλήματά του.

Ο λαός μας αυτό το νόημα πρέπει να δώσει στις Ευρωεκλογές που ζυγώνουν. Ως Μ-Λ ΚΚΕ συμμετέχουμε ακριβώς για να δώσουμε , στο βαθμό των δυνατοτήτων μας, στις εκλογές αυτές πραγματικό, ουσιαστικό νόημα κι αξία για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, όχι για τους ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές.

-Είναι χαμένη ψήφος η ψήφος στο Μ-Λ ΚΚΕ;

Η κυρίαρχη προπαγάνδα προσπαθεί, όπως πάντα , να κατευθύνει τη σκέψη και την ψήφο του λαού πρώτα και κύρια στη δική της πλευρά. Αυτό ως Μ-Λ ΚΚΕ το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε τους μηχανισμούς, τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να εγκλωβιστεί ο λαός μας στα κόμματα των ξένων και ντόπιων επικυρίαρχων κι εκμεταλλευτών, στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, όταν ντόπιοι και ξένοι θησαυρίζουν σε βάρος του, του κλέβουν τον πλούτο που δημιουργεί. Γνωρίζουμε πολύ καλά τους εκβιασμούς που στήνουν συνέχεια για χαμένες ψήφους. Λέμε όμως στην εργατική τάξη και το λαό στην περιοχή ότι δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα. Χαμένη ψήφος είναι αυτή ακριβώς που οδηγεί στη φτώχεια και τα βάσανα, στην ανεργία. Χαμένη ψήφος είναι αυτή που οδηγεί τους νέους μας στην ανεργία και τη μετανάστευση. Χαμένη ψήφος είναι αυτή που οδηγεί στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, στο ξεπούλημα της χώρας. Χαμένη ψήφος είναι η ψήφος που θα δοθεί σε όλους αυτούς, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και τα μικρότερα συμπληρώματα τους. Όχι μονάχα χαμένη αλλά και ενάντια στα ίδια τα συμφέροντα του λαού. Ψήφος ενάντια στη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και την προκοπή του τόπου. Όλα τα παραπάνω φανερώνουν τι σημαίνει στ’ αλήθεια χαμένη ψήφος για τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις νέες της χώρας.

Ως Μ-Λ ΚΚΕ λέμε στο λαό μας πως μοναδικά κερδισμένη ψήφος είναι η ψήφος της λαϊκής αξιοπρέπειας και περηφάνιας, η ψήφος στους λαϊκούς αγώνες και την πραγματική αριστερά.

-Τι σας διαφοροποιεί από άλλα κόμματα που αναφέρονται στην αριστερά;

Τα στελέχη , τα μέλη κι οι φίλοι του Μ-Λ ΚΚΕ βρίσκονται μέσα στους αγώνες για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού αδιάλειπτα, εδώ και δεκαετίες. Δίχως να λείψουμε από κανένα μικρό ή μεγάλο αγώνα του. Μέσα στους χώρους δουλειάς και τα όπλα του λαού μας , τα συνδικάτα του. Όχι με διάθεση να τα τορπιλίσουμε, όπως πράττουν δεκαετίες τώρα κάθε λογής εργατοπατέρες, αλλά για να τα δυναμώσουμε, να τα μετατρέψουμε σε πραγματική δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού μας.

Όταν όλα τα αστικά κόμματα έχουν σκύψει το κεφάλι στον ιμπεριαλισμό και κόμματα , που αυτοπροσδιορίζονται αριστερά κι επαναστατικά, περιφρονούν την έννοια της πατρίδας, το Μ-Λ ΚΚΕ είναι το μόνο που μιλά δυνατά και καθαρά για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και σοσιαλισμό στο λαό μας.

Όταν άλλοι υποκλινόταν στον Γκορμπατσόφ και την περεστρόικα που προετοίμαζε την ολοκληρωτική επικράτηση του καπιταλισμού, με τις επευφημίες όλων των αντιδραστικών δυνάμεων διεθνώς, εμείς υψώσαμε το σύνθημα «κομμουνιστές ψηλά το κεφάλι» και υπερασπιστήκαμε το πραγματικό κομμουνιστικό κίνημα και την ιστορία του.

Και σήμερα δεν υποστέλλουμε στο ελάχιστο τις επαναστατικές παραδόσεις του λαού μας. Είμαστε κόμμα κομμουνιστικό, πατριωτικό και διεθνιστικό. Και είμαστε το μοναδικό κόμμα που λέει καθαρά και ξάστερα στην εργατική τάξη και το λαό , δίχως μισόλογα περί «ρήξεων» και «αποδεσμεύσεων» που σπέρνουν τη σύγχυση, πως μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα ενάντια στην Ε.Ε. Λέμε πεντακάθαρα «Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ»,όταν άλλοι δεν το λένε. Λέμε ξεκάθαρα στο λαό μας πως η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

-Πείτε μας λίγα λόγια για το ψηφοδέλτιο του Μ-Λ ΚΚΕ

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετέχει στις Ευρωεκλογές του Μάη με το ψηφοδέλτιό του, στο οποίο συμμετέχουν 22 άνθρωποι του αγώνα, της μαζικής συνδικαλιστικής πάλης, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, πολιτικά στελέχη γνωστά για την πολύχρονη, καθημερινή τους δράση και για τη συμβολή τους στην υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και τη συμμετοχή τους στους μικρούς και μεγάλους λαϊκούς , αντιμπεριαλιστικούς αγώνες για την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Από τη συμμετοχή τους στους αγώνες για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της υποτέλειας.

Η συμμετοχή μας εντέλει στη μάχη των Ευρωεκλογών αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση επιδιώκει να υπηρετήσει και να αναδείξει. Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην περιοχή μας να στηρίξουν και να ενισχύσουν το Μ-Λ ΚΚΕ στον αγώνα αυτό και με την ψήφο τους και με τους αγώνες τους.

Καλούμε το λαό να βροντοφωνάξει και με την ψήφο του « Έξω από Ε.Ε. – ΝΑΤΟ» , να καταδικάσει ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και κάθε δεκανίκι τους, να καταψηφίσει την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας. Να στηρίξει και να ψηφίσει αποφασιστικά στις Ευρωεκλογές Μ-Λ ΚΚΕ.

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το