Συλλυπητήρια «σε ανθρώπινο επίπεδο»
Για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε σε λεκτικές και νοητικές ακροβασίες και ισορροπίες τον ίδιο του τον εαυτό, διατηρώντας σε κρίσιμες προεκλογικές στιγμές και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Για τον θάνατο του Κωνσταντίνου, το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου εξέδωσε ανεπανάληπτη ανακοίνωση, η οποία με διαλεκτικό τρόπο παντρεύει το καλό με το κακό, και τη μέρα με τη νύχτα.
Μολονότι η ανακοίνωση στο κυρίως σώμα της διαπιστώνει, και μάλλον μετριοπαθώς, πως «η περίοδος που ο τέως ήταν αρχηγός του ελληνικού κράτους έχει μείνει στη μνήμη του ελληνικού λαού με τα μελανότερα χρώματα. Οι δικές του ευθύνες, δε, ήταν βαριές και ο ρόλος του μοιραίος πυροδοτώντας μια σειρά από πολιτικές εξελίξεις που τραυμάτισαν τη Δημοκρατία και, τελικά, οδήγησαν στη Δικτατορία», στον επίλογο και κατακλείδα της η ανακοίνωση αποτιμά τον Κωνσταντίνο εξαιρώντας την πολιτική και κοινωνική του (μαύρη) υπόσταση και δράση, για να τον κρίνει ως …άνθρωπο: «Σε ανθρώπινο επίπεδο ωστόσο εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του» (!).
Η αλήθεια είναι ότι σε «ανθρώπινο επίπεδο» δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος με τον θάνατο κανενός ανθρώπου. Όμως, σε «ανθρώπινο επίπεδο», ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λησμονήσει να συλλυπηθεί ειλικρινώς τις οικογένειες των συνταγματαρχών, των ταγματασφαλιτών και όλων των δολοφόνων συνεργατών τους στην περίοδο της επταετίας, οι οποίοι από κοινού με τον τέως τραυμάτισαν έως θανάτωσαν τη Δημοκρατία και έστησαν τη Δικτατορία στη χώρα. Αν εξαιρέσει κανείς την πολιτική και κοινωνική τους υπόσταση και δράση, είναι αξιαγάπητοι.
Βέβαια, ένα άτομο που κρίνεται ξέχωρα από την πολιτική και κοινωνική του διάσταση, το πολύ πολύ να είναι κομμάτι της δουλειάς ενός γραφείου τελετών, σίγουρα όχι ενός πολιτικού κόμματος. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αποφασισμένος να δείξει το ανθρώπινό του πρόσωπο με κάθε αφορμή, και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

«Ως ιδιώτης»
ΦΕΚ του 1973 απογράφει τους βασιλικούς θησαυρούς που η οικογένεια του τέως άφησε πίσω της, φεύγοντας αυτοεξόριστη. Το ΦΕΚ αυτό αριθμεί 160 σελίδες, καταμετρώντας εκατοντάδες έπιπλα, έργα τέχνης, οικοσκευή, οχήματα, άμαξες, άλογα κλπ. κλπ.. Τα καλύτερα, βέβαια, ο Κωνσταντίνος τα πήρε μαζί του, και, αν τυχόν ξέχασε κάποια επίσης καλά, του τα έστειλαν συσκευασμένα στην περίοδο 90-93, με γεμάτα κοντέινερ που έφευγαν νύχτα από το Τατόι.
Ας σημειωθεί ότι, ούτως ή άλλως, η χούντα των συνταγματαρχών (η οποία είχε ορκιστεί από τον Κωνσταντίνο) σε αντάλλαγμα έστελνε «βασιλική χορηγία» μέχρι και το 1973 στους αυτοεξόριστους βασιλείς, με χαρακτηριστική στιγμή τα 5 εκατομμύρια δολάρια (!) από εκποίηση αγροτικής γης, περί το 1970.
Πρακτικώς, όλο το βασιλικό σόι, είτε ζούσε στην Ελλάδα είτε ζούσε εκτός αυτής, παρασιτοζωούσε σταθερά σε βάρος της χώρας. Σαν άλλο κερασάκι στην τούρτα, τον Νοέμβριο του 2002, επιδικάστηκε στον Κωνσταντίνο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει, ποσό 13,7 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα τα χρήματα αυτά αποδόθηκαν μέσα σε λίγους μήνες, και εκταμιεύτηκαν από τη ΔΟΥ Αχαρνών, τον Μάρτιο του 2003, σε μία μοναδική, αγαστή όσο και γοργή συνεργασία κατά την οποία έλαμψε ταυτόχρονα και η δικαιοσύνη και η (δημοσιονομική) πολιτική της χώρας.
Αν εξαιρέσουμε 1.500 φανερούς και κρυμμένους αστυνομικούς, μια χούφτα ακροβολισμένων, λίγα drones και ένα anti-dronesystem, που κυριολεκτικά συνόδευσαν τον Κωνσταντίνο μέχρι την τελευταία κατοικία του (κερασμένα από το υπουργείο προστασίας του πολίτη), αν εξαιρέσουμε τη δενδροφύτευση λίγων δεκάδων πεύκων μέσα σε λίγες ώρες και τον εξωραϊσμό των άλλοτε βασιλικών κτημάτων – προετοιμασία του συμπλέγματος βασιλικών τάφων (κερασμένα από το υπουργείο πολιτισμού), και αν εξαιρέσουμε το «βασιλέως ημών γενόμενος» (κερασμένο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και 12 ακόμη συνοδικούς μητροπολίτες), ο τέως κηδεύτηκε ως απλός ιδιώτης.
Στο μεταξύ, οι κοινωνικές επιστήμες εδώ και λίγες ημέρες δοκιμάζονται από το νέο πρόβλημα που έχει τεθεί στους κόλπους τους, το λεγόμενο και «παράδοξο του τέως»: Ακόμη κι αν υποθέταμε ότι όλοι οι αστυνομικοί, τροχονόμοι, πεύκα και ιεράρχες πληρώθηκαν από το βασιλικό κομπόδεμα (και όχι από το ελληνικό δημόσιο), στον βαθμό που το κομπόδεμα έχει προέλθει από τις τσέπες των (επί δεκαετίες ληστρικά) φορολογημένων Ελλήνων, είναι δυνατό να λέμε ότι η κηδεία δεν έγινε «δημοσία δαπάνη»;

Βασιλικός καβγάς
Πριν κατηγορήσει το προτελευταίο σπίτι του, τη Νέα Δημοκρατία [για την οποία σημείωσε πως «είμαστε απέναντι και σε μια Νέα Δημοκρατία η οποία έχει γίνει σήμερα ως επί το πλείστον κεντροαριστερή. Και αυτά τα κοινά θέλει να ικανοποιήσει και γι’ αυτό ο κύριος πρωθυπουργός με τις συμβουλές του κ. Γεραπετρίτη απευθύνθηκε ουσιαστικά μέσα από την απόφαση να είναι μια κηδεία ιδιώτη στα κοινά του κέντρου και της αριστεράς» (sic!)], ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μπογδάνος, δημιουργός και πρόεδρος της «Πατρίδας», πρόλαβε και τσακώθηκε και με τους συγκατοίκους του στη μέχρι πρότινος πολιτική κατοικία του. Έτσι, έγινε μαλλιά κουβάρια μέσω τιτιβισμάτων με τον Φαήλο Κρανιδιώτη, αντιπρόεδρο της «Εθνικής Δημιουργίας», με εξαιρετική θητεία σε Πολιτική Άνοιξη και ΝΔ. Μια ανεπανάληπτη ψηφιακή μάχη αρχών δόθηκε πάνω από το φέρετρο του τέως, αποκαλύπτοντας το υψηλό ήθος των πρώην γαλάζιων στελεχών και αρίστων. Μεταξύ πολλών άλλων, διαμείφθηκαν και τα κάτωθι:
Κρανιδιώτης προς Μπογδάνο: Αν χρειαζόταν για να εκλεγείς, θα προσκυνούσες και την κεφάλα του Λένιν στην αυλή του Περισσού. Δικαιώνεις κάθε μέρα την κλωτσηδόν διαγραφή σου από την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Μάθε να καβαλάς παπί, μετά τις εκλογές μόνο ντελιβεράς θα μπορείς να γίνεις.
Μπογδάνος προς Κρανιδιώτη: Δεν υπάρχουν προσωπικές διαφορές. Το ότι ο συνομιλητής του Μητσοτάκη το γυρνάει στο καφριλίκι για να ταΐσει σανό κανέναν αφελή πατριώτη, είναι μονομερής προσέγγιση. Οι διαφορές είναι πολιτικές. Αυτοί είναι με τη ΝΔ, εμείς απέναντι.
Κρανιδιώτης προς Μπογδάνο: Ταλαίπωρε, πες στους ανθρώπους πόσες φορές ήρθες να μου μιλήσεις λέγοντάς μου «χωρίς να το πεις στο Θάνο», νομίζοντας πως είμαι σαν τα μούτρα σου και μόνο ξύλο δεν έφαγες για την διπροσωπία σου. Πες για την ευθυγράμμισή σου με τα σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές. Πες για την πρότασή σου να χρηματοδοτηθούμε από φιλορωσοψέκ επιχειρηματία και σε στείλαμε για φρέσκα.
Η ΝΔ κεντροαριστερή, και ο Μπογδάνος προσκυνητής του Λένιν. Η Εθνική Δημιουργία, ουρά της Νέας Δημοκρατίας, και η Πατρίδα, ουρά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Μια νέα πολιτική εποχή έχει ήδη ανατείλει.

οι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία