Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ Αγαπητού ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ μας ΤΑΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, ανήμερα της Πρωτομαγιάς,  ο αγαπημένος μας συνταξιούχος συνάδελφος Τάσος Σταυρόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ). 

Ο Τάσος  ήταν ένας ανιδιοτελής, ευγενικός, με σπάνιο ήθος αγωνιστής, που με το παράδειγμά του τίμησε το εκπαιδευτικό κίνημα. Πρωτοπόρος σε  όλους τους αγώνες του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος, πάλεψε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων. 

Δεν ήταν μόνο η ανιδιοτελής προσφορά του στους αγώνες που τον χαρακτήριζαν, αλλά και η  προσφορά του σε κάθε συνάδελφο, μαθητή, συγχωριανό, όποιον άνθρωπο του ζητούσε βοήθεια.

Τον Τάσο αγάπησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες που είχαν την τύχη να τον έχουν καθηγητή στα σχολεία που δίδαξε.

Μετά την συνταξιοδότησή του συνέβαλε αποφασιστικά στο συνταξιοδοτικό κίνημα, πρωτοστάτησε στην ίδρυση της ΠΕΣΕΚ, στην οποία ήταν πρόεδρος από τη μέρα της συγκρότησής της. Ήταν βαθύς γνώστης του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος. Τις γνώσεις αυτές τις μετέτρεπε σε βοήθεια προς τους συναδέλφους σε εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα που διοργάνωναν τα εκπαιδευτικά σωματεία, αλλά και σε κάθε συνάδελφο ή συναδέλφισσα που ζητούσε τη συμβουλή του. 

Με μεγάλη θλίψη τον αποχαιρετάμε και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του. 

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας, την Παρασκευή  5/5 , 12.00 και η αποτέφρωση στην Ριτσώνα, την ίδια ημέρα, 16.00

Το ΔΣ

Η Πρόεδρος – Ο Γενικός Γραμματέας

Φατούρου Αγγελική – Κρανάς αθανάσιος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το