Πυρετωδώς προετοιμάζεται η διοργάνωση ενός ακόμη εθνικιστικού συλλαλητηρίου την Κυριακή, στο Σύνταγμα, στα πρότυπα των αντίστοιχων συλλαλητηρίων που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στις αρχές του 2018. Το ξεκίνησαν και το αγκάλιασαν πάλι κάθε είδους ακραίοι εθνικιστικοί, αντιδραστικοί, σκοταδιστικοί, φασιστικοί κύκλοι που δίνουν τον τόνο και τον παλμό, με κεντρικό πολιτικό περιεχόμενο το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», παρά την προσπάθεια “πολλών” να επιστρατεύσουν μιαν άλλη επικοινωνιακή τακτική και να στήσουν το θέατρο του “ακομμάτιστου”, “πατριωτικού” συλλαλητηρίου.

Πρωτοστατούν ξανά οι περίφημοι παμμακεδονικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες με τις κραυγαλέα αλυτρωτικές θέσεις και τα ανοιχτά αντικομμουνιστικά χαρακτηριστικά, ο περιφερειάρχης Μακεδονίας, οι πιο σκοταδιστικές δυνάμεις της Εκκλησίας και οι πολυάριθμες παραθρησκευτικές οργανώσεις και παραστρατιωτικές ενώσεις, απόστρατοι των ειδικών δυνάμεων και των ΜΑΤ, πάσης φύσεως εθνικιστικές, φασιστικές κινήσεις και κόμματα με πρώτη τη Χρυσή Αυγή.

Στο “πολλά υποσχόμενο” συλλαλητήριο της Αθήνας δίνει σαφή  στήριξη η ηγεσία της ΝΔ ”.  Ευσεβής πόθος του Μητσοτάκη είναι η αξιοποίηση του συλλαλητηρίου της Αθήνας για να υψώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και να το καταστήσει εκκολαπτήριο αντιδραστικών μεθοδεύσεων, τις μέρες ακριβώς που πρόκειται να έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

Η Ν.Δ. επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την πλατιά δυσαρέσκεια από την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που τη χρεώνει στην Αριστερά, για να επιταχύνει τις  πολιτικές εξελίξεις, να ενισχύσει το δεξιό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία και να δημιουργήσει όρους για μια καθαρόαιμη δεξιά μετατόπιση και αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, όπου η ιδεολογία και η πολιτική της Δεξιάς, σε όλες τις εκφράσεις της, θα έχει ηγεμονικό ρόλο και ο αντικομμουνισμός θα εντείνεται.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΆ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Η κυβέρνηση Τσίπρα, σημαιοφόρος των σχεδιασμών ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ στα Βαλκάνια, φιλοδοξεί μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που απέσπασε στη Βουλή να φέρει άμεσα προς ψήφιση τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία επείγονται οι εμπνευστές της, αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, προκειμένου όσο το δυνατόν συντομότερα να κλείσουν το μέτωπο της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων, για τον έλεγχο των πηγών και των αγωγών ενέργειας, τη μείωση της επιρροής της Ρωσίας, την ασφυκτική πίεση στη Σερβία. Η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνον δεν λύνει το πρόβλημα των λαών της περιοχής, αλλά αντίθετα βαθαίνει την εξάρτησή τους και τους κινδύνους να γίνουν υποχείρια και θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και μόνη λύση για το λαό μας είναι να οργανώσει ο ίδιος τον μαζικό εξωκοινοβουλευτικό αγώνα του ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό, στις κυβερνήσεις των κομμάτων της μεγαλοαστικής τάξης και στις αντιλαϊκές τους πολιτικές.

Το εθνικιστικό παραλήρημα μπορεί να συμπαρασύρει, όπως και 2018 ευρύτερες μάζες. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να το νομιμοποιήσει στο δημοκρατικό, προοδευτικό, αριστερό κόσμο. Οι λαοί της περιοχής πρέπει να αναπτύξουν τον αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό αγώνα τους ενάντια στους αυτόκλητους προστάτες και στον εθνικισμό, ενάντια στην πολιτική της υποτέλειας και της υποταγής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των χωρών τους, για να σταματήσει η αλυτρωτική προπαγάνδα, να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των χωρών, με στόχο τη διαφύλαξη της ειρήνης, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία των λαών.

Τέτοια μαζικά λαϊκά συλλαλητήρια χρειαζόμαστε.

 

                                                                                                          

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το