ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συλλαλητήριο Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη ώρα 19.30 Σύνταγμα,
ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας, την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 2ας Ιουλίου, πραγματοποιεί την Τετάρτη 1 του Σεπτέμβρη, ώρα 19.30, συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (Όθωνος και Αμαλίας) ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, που συζητείται και ψηφίζεται στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ της Βουλής με συνοπτικές διαδικασίες.

Μετά την ψήφιση του Νόμου για τα εργασιακά, με τον οποίο καταργείται το οχτάωρο κι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, περιορίζεται δραστικά το δικαίωμα στην απεργία, απελευθερώνονται οι απολύσεις και υποβαθμίζεται το ΣΕΠΕ, η κυβέρνηση κι ο Υπουργός Εργασίας προχωρούν στην ψήφιση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση.

Είναι βέβαιο ότι το νομοθέτημα της κυβέρνησης θα βρει απέναντί του σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, όπως συνέβη και με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Η επικουρική ασφάλιση για μας πρέπει να είναι ΔΗΜΟΣΙΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ και να μην έχει καμιά σχέση με επιχειρηματικούς κινδύνους. Πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος, το οποίο πρέπει να την εγγυάται, όπως ορίζει το Σύνταγμα  και οι αποφάσεις του ΣτΕ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το