Θεσσαλονίκη

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι πέντε προσαγωγές μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΕΚ και της ΑΡΙΣ που εξορμούσαν στην αγορά Καπάνι, την κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, με προκήρυξη καλώντας στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Οι πέντε αγωνιστές και αγωνίστριες, (ένας δικηγόρος, μία εκπαιδευτικός, μία ιδιωτική υπάλληλος και δύο φοιτητές της Νομικής και της Φιλολογίας του Πολυτεχνείου) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στη Θεσσαλονίκη όπου σχηματίζεται δικογραφία κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας με την κατηγορία διέγερση για ανυπακοή (!) παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη απαγόρευση των κινητοποιήσεων του Πολυτεχνείου αλλά δηλώσεις του Χρυσοχοίδη. Μάλιστα, παρά το ότι είχαν μαζί τους έγγραφα για μετακίνηση, τους επέβαλαν πρόστιμα παραβίασης της καραντίνας!

Είναι μια χυδαία και βάρβαρη κατασταλτική εκστρατεία σε βάρος της μνήμης της εξέγερσης του Νοέμβρη και των δημοκρατικών ελευθεριών που καταχτήθηκαν με αίμα. Είναι μια επίδειξη πυγμής από μια κυβέρνηση που ετοιμάζει νέες αντεργατικές επιθέσεις , άγριες περικοπές στην υγεία και την παιδεία, απαγόρευση των απεργιών με νέο νόμο.

Παρόμοια και η πρόθεση της Εισαγγελέως να κινήσει διαδικασίες για ποινική δίωξη με την αιτιολογία της διέγερσης σε ανυπακοή (άρθ. 183 ΠΚ) σε κάλεσμα κινητοποίησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, δηλαδή η ποινικοποίηση ενός προσταδίου της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης χωρίς, μάλιστα, να υπάρχει η παραμικρή νομοθετική και κανονιστική ρύθμιση, κατά της οποίας δήθεν στρέφεται το κάλεσμα.

Προσαγωγές και στην Πάτρα

Επίσης στην Πάτρα είχε προγραμματιστεί πορεία ενάντια στην καταστολή με αφορμή τα χτεσινά γεγονότα στην Αθήνα. Οι αστυνομικές δυνάμεις από νωρίς κύκλωσαν τον χώρο του παραρτήματος όπου ήταν ο χώρος του καλέσματος ώστε να εμποδίσουν τον κόσμο να φτάσει εκεί. Μια ομάδα περίπου 30 διαδηλωτών που επιχείρησε να συγκεντρωθεί λίγα στενά παραπέρα κυκλώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και απωθήθηκε αρκετά μέτρα από το σημείο. Τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν αποχώρησαν, ίσα ίσα δημιούργησαν κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές για αρκετή ώρα και τελικά τους προσήγαγαν όλους. Υπάρχουν μαρτυρίες και για χτυπημένους. (Πηγή: Επιμένουμε Διεκδικούμε)

Μ-Λ ΚΚΕ: Καταγγέλλουμε την εισβολή της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο, τις συλλήψεις και τις επιχειρήσεις-σκούπα που πραγματοποιούν οι δυνάμεις καταστολής σε όλη τη χώρα

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβερνητική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου και την αστυνομική παρουσία στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου και ζητά την παύση της δίωξης των 5 αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη και την άμεση απελευθέρωσή τους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το