Οι διώξεις δεν πρόκειται να λυγίσουν τους αγωνιστές – Οι λαοί θα νικήσουν!
Τις προηγούμενες μέρες έλαβαν χώρα ακόμα δύο γεγονότα στα πλαίσια των διώξεων του γερμανικού κράτους απέναντι στους Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί.
Πρώτον, συνελήφθη ο Τούρκος, αναγνωρισμένος από το 2014, πολιτικός πρόσφυγας Νουσρέτ Γκιοζουπέκ (NUSRET GÖZÜPEK) και κρατείται στις φυλακές του Stammheim της Στουτγκάρδης. Ο Νουσρέτ Γκιοζουπέκ διαμένει στην Ελβετία, όπου και κατάφερε να πάει όταν αποφυλακίστηκε από τις φυλακές της Τουρκίας το 2013, ως καταδικασμένος, σε 3 χρόνια και 4 μήνες, για την πολιτική του δράση στη δίκη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας/ Μαρξιστικό Λενινιστικό (TKP/ML). Ο Γκιοζουπέκ συνελήφθη στον αυτοκινητόδρομο Waldorf, καθώς στον έλεγχο της γερμανικής αστυνομίας ενημερώθηκε ότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, κατόπιν απαίτησης της Τουρκίας. Στις 17 Δεκέμβρη αναβλήθηκε η δίκη του, ενώ το γερμανικό κράτος ζήτησε το φάκελό του από τις Ελβετικές αρχές για να εξετάσει την απόφαση, με βάση την οποία του έχει δοθεί πολιτικό άσυλο. Μάλιστα αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κράτησή του, μέχρι τη δίκη του!

Αυτές τις μέρες έλαβε χώρα ένα ακόμα περιστατικό απέναντι στους Τούρκους αγωνιστές στη Γερμανία. Ο Oumut Gultekin και η Sena Erkoc, μέλη του αριστερού συγκροτήματος Grup Yorum, είχαν αποφασίσει να κάνουν πολιτικούς αρραβώνες τραγουδώντας τα επαναστατικά τραγούδια τους. Εξαρχής αντιμετώπισαν τις απειλές του γερμανικού κράτους, στο οποίο έχουν απαγορευτεί οι συναυλίες των Grup Yorum, ωστόσο γερμανικό δικαστήριο τους έδωσε άδεια για να πραγματοποιήσουν τους αρραβώνες τους με τα τραγούδια τους. Παρόλα αυτά, η γερμανική αστυνομία εμφανίστηκε στους αρραβώνες προσπαθώντας να σταματήσει τη μουσική συναυλία τους και να τους τρομοκρατήσει!

Αυτή είναι η «δημοκρατική» Ευρωπαϊκή Ένωση των ιμπεριαλιστών. Αυτή είναι η «σύμμαχος» χώρα, Γερμανία. Αυτά τα περιστατικά αποτελούν συνέχεια της πολιτικής που χτυπά τα δημοκρατικά δικαιώματα και ιδιαίτερα το επαναστατικό και το κομμουνιστικό κίνημα. Να μην ξεχνάμε ότι σε μια σειρά χώρες της ΕΕ απαγορεύονται κομμουνιστικά σύμβολα και οργανώσεις. Να μην ξεχνάμε ότι οι γερμανικές αρχές σέρναν σε δίκη, τα προηγούμενα χρόνια, μέλη της ATIK (Συνομοσπονδία των Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) ως «τρομοκράτες»-μέλη του TKP/ML και τελικά τους καταδίκασαν.

Αυτή είναι η αντιμετώπιση του γερμανικού κράτους και απέναντι στους Γερμανούς αριστερούς και επαναστάτες. Η δράση του MLPD (Μαρξιστικού Λενινιστικού Κόμματος Γερμανίας) βρίσκεται διαρκώς υπό περιορισμούς, με τον ιδρυτή του να έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα και στελέχη του να σέρνονται στα δικαστήρια, μεταξύ αυτών και η γραμματέας του! Με συγκεντρώσεις και συναυλίες του να απαγορεύονται ή να βρίσκονται υπό στενή αστυνομική παρακολούθηση. Ακόμα, ήταν στις πρόσφατες εκλογές όταν το γερμανικό κράτος παρά λίγο να απαγορεύσει την κάθοδο στο DKP (Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα). Αντίστοιχα, αποδεικνύεται ότι οι, προερχόμενες από την ΕΕ, φωνές για τη δημοκρατία στην Τουρκία αποτελούν υποκρισία, όταν τα παραπάνω συμβαίνουν στη Γερμανία.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το