Προς
τον υπουργόν κ. Θεοδωρικάκον, και τας αστυνομικάς αρχάς

Αξιότιμε κύριε υπουργέ Προστασίας του Πολίτου,
Oνομάζομαι Μιλτιάδης Κυανός, και είμαι μέλος της μεγάλης γαλάζιας μας οικογένειας. Επιτρέψατέ μου, να σας απευθύνω μετά πάσης σεμνότητος και ταπεινότητος, αλλά και ειλικρινείας, συγχαρητήριον επιστολήν δια το έργο σας εν γένει, και ειδικώς δια τους χειρισμούς σας στον τομέα της προλήψεως και αντιμετωπίσεως του εγκλήματος, με κολοφώνα των πεπραγμένων σας την σημερινή αντιμετώπιση της οχλοκρατίας έξω από το Εφετείο Αθηνών. Και εξηγούμαι:

Καταρχάς πιστεύω ότι η Ελληνική Αστυνομία ποτέ δεν βρέθηκε σε καλύτερη μοίρα από το 1984, οπότε και συστάθηκεν, αντικαθιστώντας την Ελληνική Χωροφυλακή. Το μόνο που κάπως κακοφαίνεται είναι ότι προσλαμβάνουμε συνεχώς δημοσίους υπαλλήλους, ενώ οφείλουμε να τους περιορίσουμε. Έχουμε περίπου διπλάσιο αριθμό αστυνομικών, σε αναλογία πληθυσμού, από τους Βρετανούς, και συνεχώς προσλαμβάνουμε κι άλλους, με συνέπεια να αυξάνουμε τον δημόσιο τομέα. Αλλά δι εμέ, ουδέν πρόβλημα. Αν προσλαμβάνωμεν ιερείς και αστυνομικούς, προσλαμβάνομεν λειτουργούς, όχι υπαλλήλους.

Για να έρθω στον κολοφώνα σας, θα ήθελα να θυμίσω ότι κατά την αρχική δίκη της Χρυσής Αυγής, άλλος υπουργός ήτο στη θέση σας. Δεν ημπορώ να πω ότι ήταν άριστος, καθότι πασοκογενής. Πάντως πέτυχε τούτο: ακριβώς την ώρα που οι ορδές των βανδάλων έξω από το Εφετείο έριπταν σε βάρος της αστυνομίας μας ένα ακέραιο καπάκι από μπουκάλι ύδατος και μία ολόκληρη κροτίδα καπνού, στις 11:55:16, ο υπουργός είχε την πρόγνωσιν να θέσει σε επιφυλακήν ένα λεγόμενο ιπτάμενο drone ακριβώς πάνω από τον τόπο των επεισοδίων. Ούτε μάντης να ήταν! Μόνο αν είχε σχεδιάσει ο ίδιος τη ρίψη της κροτίδος, θα μπορούσε να έχει στήσει την εναέρια κάμερα τόσο εύστοχα!
Ένα δευτερόλεπτο αργότερα, 11:55:17 σύμφωνα με το ρολόι της αστυνομίας, η αύρα μας η οποία όλως τυχαίως βρισκόταν πίσω από το σημείο ρίψεως του καπνογόνου, ρίπτει με τη σειρά της καθαρτήριο ύδωρ ενάντια σε όλο το συγκεντρωμένο πλήθος. Διότι σκοπός της ποινής δεν είναι να τιμωρεί, αλλά να παιδαγωγεί. Μπορεί να μην έχουμε αρκετούς δασκάλους, έχουμε όμως παιδαγωγική πολιτική με όλες τις μορφές της πολιτικής που ασκούμε.
Εξαίρετη ήτο και η ανακοίνωσις της Αστυνομίας η οποία για τα συγκεκριμένα μάλιστα δευτερόλεπτα, είπεν: «Στις 11.55 ώρα, περίπου 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και ενώ η πολυπληθής -20.000 άτομα τουλάχιστον- συγκέντρωση διαλυόταν, αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα από περίπου 600 άτομα, στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας».
Τα μάτια της Αστυνομίας μας είναι, πραγματικά, γερακίσια. Με οποία ικανότητα διακρίνουν τους 600 βανδάλους μέσα στον απροσμέτρητο όχλο, και τις μολότοφ που θα μπορούσαν να έχουν εκτοξευτεί, είναι απορίας άξιο. Δεν θα ήθελα όμως να μείνω σε αυτό. Εγώ επιθυμώ να έρθουμε στο σήμερα, και να μιλήσω δι υμάς.

Αν τυχόν ο κος Χρυσοχοΐδης ήτο αρκούντως προνοητικός ώστε να θέσει το ελικοπτερίδιο πάνω ακριβώς από το γενεσιουργόν σημείον των επεισοδίων, εσείς ξεπεράσατε αυτόν, και ξεπεράσατε εαυτόν! Προβλέψατε μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι ουδείς θα ευρεθεί να προκαλέσει βανδαλισμούς και ταραχές, και δια τον λόγον τούτον, δεν επιστρατεύσατε ούτε drone, ούτε αύρες, ούτε ενστόλους. Εσείς, κάμετε και οικονομία!
Έτσι λοιπόν, σήμερον, στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας, και ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος είχε εστιάσει την παρουσία του μπροστά στο κτήριον του Εφετείου, η διάθεσις των παρισταμένων αστυνομικών ήτο απολύτως τουριστική, και ασφαλώς ομόθυμος προς τη γενική πολιτική της χώρας μας. Αν τυχόν ο κος Χρυσοχοΐδης είναι αξιέπαινος επειδή εντοπίζει τους δράστες μέσα στο πλήθος την ώρα της κρίσης, εσείς είστε αξιέπαινος εις τον κύβον, διότι προβλέπετε ότι δεν θα υπάρξουν δράστες μέσα στο πλήθος, και αποσοβείτε και την κρίσιν. Ο Τειρεσίας και ο Κάλχας, ο Νοστράδαμος και ο Γέρων Παΐσιος, και κάθε γνωστός προφήτης και μάντης του κόσμου τούτου, μόνο να διδαχθεί μπορεί, από εσάς. Θερμά συγχαρητήρια που, παρά το εν λόγω πλεόνασμα αναρχοκομμουνιστών, προβλέψατε ότι δεν θα γίνουν επεισόδια, και (δεν) προετοιμαστήκατε αναλόγως.

με απεριόριστη εκτίμηση,
Μιλτιάδης Κυανός,
γνήσιο τέκνο της γαλάζιας παρατάξεως
15-06-22

οι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το